КОАЛИЦИЯТА СЕ РАЗПАДНА: Слави напусна властта (ВИДЕО)

0 1 449

Изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тая коалиция, сензационно обяви Слави Трифонов в обръщение преди минути. Той съобщи новината няколко часа, след като тримата министри на „Има такъв народ“ напуснаха заседанието на МС заради несъгласие с актуализацията на бюджета.

Повечето мерки за актуализация само ще увеличат инфлацията и ще обезценят средствата на обикновените хора. Нали щяха да хванат мръсните пари в държавата, къде са мръсните корупционни схеми, къде са кражбите от бюджета?, гневно попита лидерът на ИТН.

Как ви звучи намерението на Василев да изтегли 10 милиарда за тая година. Кой ще ги плаща тия пари – той ли, или вие и нашите деца, добави Трифонов.

Аз нямам деца, но се чувствам загрижен за всичики. За какво съм в политиката за какво съм влязъл?, попита риторично Трифонов.

Знам, че ще започнат да се упражняват във всякакви глупости заради това, което говоря – затова заявавам, че депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в социалната част – пенсиите на хората и няма да подкрепят останалата част защото е вредна, обясни той.

Реклама

Разни хора си позволяват да казват, че аз искам власт. Не, всичко е въпрос на морал. Ако искахме, власт, щяхме да си стоим в управлението и да се ползваме от всички екстри. Сега щеше да ми е супер, да се съобразявам с Кирил Петков и Асен Василев, иронично вметна Дългия.

Продължавам да не се чувствам политик, аз съм заради морала и да се свърши работа, завърши Слави.

Министър-председателят си има друг външен министър и той се казва Весела Чернева, коментира Трифонов. По думите му министър-председателят е обещал, че ще вдигне ветото на Република Северна Македония и прави всичко възможно това да се случи. Трифонов каза също, че Кирил Петков нарушава едностранно подписаното коалиционно споразумение. 

По-рано днес трима от министрите на „Има такъв народ“ напуснаха заседанието на Министерския съвет, на което се обсъждаше актуализацията на бюджета. Последваха и коментари от коалиционните партньори в парламента. 

Видеото ТУК

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.