ИТН ПОБЕСНЯХА: Разваляме коалиция?

0 2 018

„Поисках да гласуваме поправката в бюджета, за да дадем парите на университетите. Реакцията беше: Разваляме коалицията!“ Това бе коментарът на зам.-председателят на Народното събрание Ива Митева от „Има такъв народ“ в интервю за „Офнюз”.

Дойдох в политиката, за да се прави качествено законодателство, и вече усещам, че съм на ръба. Ние продължаваме по стария начин и обличаме във формата на промяна нарушения на Конституцията, каза тя.

Реклама

„Вчера на коалиционен съвет аз поставих въпроса защо липсва тази точка в програмата и отново чух, както и в пленарна зала, за формални пречки. Смятам, че няма такива и законът можеше да влезе днес и да се приеме. Още повече, че дебатът е приключил“, коментира Митева.

„Вече ми омръзна да чувам тези думи, че разваляме коалицията, защото на някой от партньорите нещо не му харесва. Ако това е повод за разваляне на коалицията, да излязат и да го обявят.

Но такова извиване на ръце и действия по такъв елементарен начин не приемам. Обидно е, унизително е, не знам дали го разбират“, допълни тя.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.