ГЕРБ в паника: Бойко Рашков оставя МВР, за да поеме КПКОНПИ!

0 3 004

Потресаваща новина на хунтата ГЕРБ и заметените до момента престъпления за милиарди! Вътрешният министър Бойко Рашков напуска МВР, за да оглави КПКОНПИ. Това обяви премиерът Кирил Петков преди минути.

„Обещанията да реформираме КПКОНПИ ще се случат. Бойко Рашков ще бъде начело на тази организация, за да можем да променим България“, каза Петков.

Досега вътрешният министър не можел да заеме поста, за което настоявали от ПП, защото от ИТН били против кандидатурата му.

Реклама

ИТН казаха, че искат в КПКОНПИ да има борд от 4 човека, които да слагат вето, ако комисията разследва „хора, които от тяхна гледна точка не са правилните хора“, обясни премиерът.

„Едно от големите обещания на коалицията беше да реформираме КПКОНПИ. Вече 6 месеца тя се управлява от заместника на Цацаров – идеята ни беше да сложим човек с добра репутация в борбата с корупцията“, каза още Петков.

„Вече 6 месеца се бавим със закона за КПКОНПИ. Не били съгласни, не били готови, трябвало да се обсъжда. Ето защо няма да обсъждаме повече! Още утре внасяме Закона за КПКОНПИ. Днес е денят на водораздела“, категоричен беше министър-председателят.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.