ПОБЕДА! Съдът удари кмет-убиец от ГЕРБ и депутат от БСП

6 5 713

Най-после справедливост! Административен съд – Шумен потвърди конфликт на интереси по отношение на кмета на Община Никола Козлево – Ешреф Реджеб от ГЕРБ.

Както първо Narod.bg писа, гербопитекът е излежал присъда за убийство в Турция, въпреки това получи кметски мандат по времето на хунтата.

Установено е, че между 2018 г. и 2021 г. Ешреф Реджеп е подписал 8 преводни нареждания в полза на Сдружение „Футболен клуб – Община Никола Козлево“, в което от 2016 г. досега синът му е член на Управителния съвет.

Потвърден е и вторият конфликт на интереси за Реджеб – за това, че е подписал разходни касови ордери по издадени фактури от „Ешрефоглу“ ООД и по този начин в нарушение на закона е разходвал бюджетни средства в полза на търговското дружество, в което съдружници са неговите синове и свързани с него лица.

На Реджеб за наложени глоби в общ размер на 10 000 лв. и е отнета в полза на държавата сума над 50 000 лв.

Административен съд – Благоевград пък е потвърдил установения от КПКОНПИ конфликт на интереси по отношение на Валентина Шаркова – общински съветник в ОбС – Благоевград от Земеделски съюз „Александър Стамболийски” (мандат 2019 – 2023г.).

Реклама

Тя е гласувала решения на Общинския съвет за намаляване с 30%, а впоследствие и за освобождаване от заплащане на концесионни вноски на търговски дружества –концесионери на общински имоти.

По същото време самата Шаркова е работела по трудов договор в едно от дружествата-концесионери и е получавала възнаграждение във времето, в което е била и общински съветник, а със собствениците на същото дружество е имала дълготрайна икономическа обвързаност.

По този начин тя е осъществила конфликт на интереси в частен интерес на свързани с нея лица. Наложени са й глоби в общ размер на 10 000 лв. и е отнета сумата от 100 836, 14 лв., представляваща стойността на реализираната материална облага.

С Решение на Административен съд – Благоевград е потвърден и конфликтът на интереси за Бисер Стойчев – независим общински съветник в ОбС Благоевград (мандат 2019 – 2023 г.).

За същия е установено, че е гласувал на заседание на Общинския съвет в частен интерес – свой и на свързано с него лице (съпругата му).

Вместо да си направи самоотвод, той е гласувал „за“ разрешаване на изработването и одобряването на изменения в подробния устройствен план на селище към Община Благоевград, в което той и съпругата му притежават имот. Наложена му е глоба от 5000 лв.

Административен съд – Велико Търново е потвърдил конфликт на интереси и за Румен Павлов, кмет на Община Стражица от БСП, отказал се, за да стане депутат.

Производството в КПКОНПИ срещу него е започнало след сигнал на орган на съдебната власт. Установено е, че той, в качеството си на кмет и лице, заемащо висша публична длъжност, е подписал 11 броя заповеди и издадените въз основа на тях 69 броя разрешителни за почистване на храстовидна и дървесна растителност на поземлени имоти в полза на свързано с него лице – негов брат.

Той е подписал и договор в полза на същото свързано с него лице. Съдът е потвърдил наложените му глоби в размер на 55 000 лв.

6 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  …… НЕ МИСЛЯ…. НА ВАС ПОБЕДА НЕ ВИ Е ПИСАНО ДА ИМАТЕ…… ВИЕ СТЕ УРОДОПОДОБЕН ВЛАЧЕЩ СЕ КРОКОДИЛ; ЧЕРНОБИЛСКИ ХОБОТ !

 2. Мариана Сумистката казва

  EXCUSE MY HONESTY : YOU ARE A DECAY

 3. Мариана Сумистката казва

  “ SPEECH IS CIVILZATION ITSELF. “

  THOMAS MANN

 4. Мариана Сумистката казва

  КРАДЛИВА УМОПОМРАЧЕНА СГАН

 5. Мариана Сумистката казва

  УРОДЛИВ “ ЧАТ “ ОТ УРОДЛИВИ БОКЛУЦИ.

 6. Мариана Сумистката казва

  НАЗНАЧЕНИ …… ХМММ ….. НЯКОИ…..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.