Влизаме във войната? Украйна иска наши гаубици и ракетни системи

6 1 959

Украинският посланик Виталий Москаленко е поискал с нота от МВнР военна помощ за страната си – гаубици и ракетни системи, което може да се тълкува като дефакто включване на България във войната. Новината съобщи самият дипломат №1 в интервю за bTV. Ето какво обясни той:

Ние сме много благодарни на приятелска България. Проблемите какви са – такива, каквито са пред една огромна маса от бежанци – и условия при настаняване, и работа, и детските градини. Този въпрос е  много сериозен. Има проблем тук за настаняване в детските градини.

Това е въпрос на организация, неизбежно е, случват се опашки, определени размирици и сблъсъци. Това е война и ситуация, която трябваше да бъде очаквана. България е приятелска държава за Украйна и не защото дава подслон на бежанците. Имаме общославянски корени, религиозна близост, определени подобности и успоредности в историческата ни съдба. Трудно е да намериш такива близки народи като историческа съдба, развитие и сегашни амбиции и желания.

Украинците възприемат България като приятелска държава, но при всяко нещо нещо има едно “но”. Бихме искали да се окаже по-сериозна помощ по отношение на въоръжение. Руската артилерия надвишава украинската над 20 пъти в Донбас.

Реклама

В България има 140 единици тежки гаубици и  ракетни системи на залповия огън около 150 единици. Онзи ден изпратих нота във външно министерство с обръщение за предоставяне на старо въоръжение. България би могла да ни предостави. Ще пратя подобни апели към МС, военното министерство и към различни партийни структури. Наистина изпитваме необходимост от това оръжие.

Аз използвам случая, за да изпратя апел за помощ.  Ситуацията се променя на бойното поле. Сега дойде момента, когато такива видове въоръжение, с които разполага България, да ни се помогне.

Путин и неговата фашистка кика продължават да атакуват Украйна. Имаше ракетен удар- 5 бройки стигнаха до Киев и направиха разрушения. Той иска да унищожи Украйна като народ и държава. Задачата му е имперска. За това свидетелстват зверствата на руската армия.

Ще узнаем какво се е случвало в Херсон, когато бъде освободен. Преди няколко дни руснаците превзеха 70 процента от Северодонецк. Но вчера го отвоювахме.

Имаме решимост за борба до последна капка кръв. Изисква се, обаче и широка помощ на световната общност- финансова, икономическа, военна. Също и санкции.

6 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  ОТКАЧЕНИ КОПЕЛЕТА СТЕ

 2. Енвер Ходжа казва

  След като в България вече е пристигнал и дислоциран АЛБАНСКИ батальон да пази Б-ия по линия на НАТО, на вас не ви трябват нито оръдия, нито гаубици, нито ракети, нито танкове, нито самолети, …. И военни и ченгета не ви трябват – само паразитират, въртят частни далавери с държавни активи и чакат ранно пенсиониране с 20 заплати на куп + най-високите пенсии + облаги и привилегии всякакви!

 3. ген. Михайло Апостолски казва

  Другия месец ще трябва да дойде евентуално Македонски окупационен крпус, като щаба му ще бъде настанен в Македонския Дом на ул. Пиротска 5 в София! ДС-МВРо-русофилските чаавета ще бъдат разгонени по катуните, от които са дошли в София!

 4. Опс казва

  …жалкият хохал посланик МУскаленко вече и ноти раздава. Не молби, а ноти! Ай китара, бе дебил осрански- досущ, кат наркомана клоун Zеленски

 5. ОPs казва

  …жалкият хохал посланик МУскаленко вече и ноти раздава. Не молби, а ноти! Ай китара, бе дебил осрански- досущ, кат наркомана клоун Zеленски

 6. Локо Сф. от 1956 казва

  От 30 години демокрацията в България разруши военната индустрия в България. И то главно тези оръжия, които ги иска посланика на Украйна. Самоходни гаубици и БТР.Произвеждаха се в завод БЕТА. Сега напълно разрушен.Аз съм против даване на каквото и да е оръжие на Украйня с което се убива. Този посланик е марионетка на Зеленски, а Зеленски е продал Украйна на Полша с последния законопроект, където поляците стават граждани на Украйна и имат право да заемат висши длъжности в полицията и военното министерство. За Запада и особено за САЩ, главния подпалвач на този военен конфликт, Украйна е пушечно месо.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.