Нацист дефилира в руската подлога „Възраждане” (СНИМКИ)

3 7 157

Наш дълг е да предотвратим възраждането на нацизма, който донесе толкова страдания на народите на различни държави, обяви в тв обръщение Владимир Путин, минути преди руските войски да нахлуят в Украйна на 25 февруари.

Като основна цел на т.нар. „специална военна операция”, кремълският диктатор обяви ликвидирането на хунтата в Киев, която е окупирала братската славянска държава. За това и по думите му е дал заповед за ударна „денацификация” на Украйна.

Претенциите на Путин, че в Киев управлява фашистки режим бяха приети от света с изумление. Все пак, украинският президент Володимир Зеленски и не малка част от министрите му са с еврейски произход и трудно могат да бъдат причислени към феновете на Адолф Хитлер. Безумното противоречие не направи впечатление на фанатизираните путинови поддръжници.

Русофилски партийки и организации от цял свят продължиха да повтарят като папагали пропагандните клишета на Кремъл за „нацистите от Киев”.

Основен рупор на путиновите опорни точки в България стана ръководената от Костадин Костадинов – Костя Копейкин партия „Възраждане”. Депутати от формацията открито поканиха руската армия да срине с ракети сградите на Народното събрание и Министерски съвет.

В тон с московската пропаганда, хората на Копейкин обявиха, че и у нас има нужда от операция по денацификация. Заговориха и за нов Народен съд срещу българските фашисти и повторно отваряне на комунистическите лагери на смъртта, като този на остров Белене.

Както можем да се досетим, операцията щяла да се проведе от партия „Възраждане”, веднага след като ордите на Владимир Путин дойдат да „освободят” и България.

Стремежът на Костя Копейкин да трепе фашистите е меко казано нелеп, след като самата му партия е пълна с такива, коментират с ирония националисти пред „Уикенд”. Те припомниха, че фенове на Хитлер има дори и в ръководството на русофилската формация.

Сред най-известните крайнодесни типове е Симеон Костадинов. От изказвания на Копейкин става ясно, че той е член на Организационния съвет на „Възраждане”. Представян е и като председател на предизборният щаб на формацията, съобщи в последния си брой в. „Уикенд”.

До момента Симеон Костадинов не веднъж е парадирал в медиите с неонацистките си възгледи, което е доста странно за ролята му на новоизлюпен „денацификатор”. Любопитно е какво мисли по темата, любимецът на родните русофили и борец срещу световния фашизъм Владимир Путин.

Симеон Костадинов е известен в медиите като един от организаторите на „Луков марш”. Шествие в памет на ген. Христо Луков, ръководил профашистката организация Съюз на българските национални легиони.

След убийството му на 13 февруари 1943 г. от комунистическа бойна група, Луков се превръща в икона за българските националисти, които симпатизират на Третия райх и са противници както на болшевизма. На ежегодния „Луков марш”, участник в които неизменно е Симеон Костадинов, редовно присъстват и представители на пронацистки организации от Запада Европа.

Срещу провеждането на шествието всяка година се обявяват правозащитници и леви интелектуалци, които се гордеят с проруските си позиции и почитат СССР като освободител на Европа от „Кафявата чума” на 20-ти век – фашизмът.

Възрожденецът денацификатор Симеон Костадинов е и автор на единствената засега излязла биография на генерал Христо Луков. Симеон Костадинов се прочу и с опита си да регистрира първата крайно-дясна партия в България.

Реклама

На 9 ноември 2013 г. той е избран за вожд на току-що учредената Националистическа партия на България. В нея влязоха хора от десетки маргинални формации и сдружения.

Сред тях са тукашните представители на забранената в Германия, Русия и Испания нацистка групировка „Кръв и чест” и сдружението на футболните агитки „Офанзива”, които често издигат по стадионите потрети на Адолф Хитлер или расистки лозунги.

Партийката на Симеон Костадинов така и не е регистрирана, след забрана от съда. Така се провалят плановете за негов наследник да бъде избран Костадин Костадинов, спомнят си участници в заверата.

По това време Костадинов тъкмо е напуснал ВМРО и не крие русофобските си възгледи. Както „Уикенд” вече писа, Копейкин без малко да се присъедини към формацията на Иван Костов и поведе листата за парламентарните избори във Варна.

Заради претенциите му да влезе и в ръководството на ДСБ, Костадин Костадинов е порязан от Командира.

След като не успява да направи политическа кариера като русофоб, Костадин Костадинов основава партия „Възраждане”. Палачинката бързо се преобръща и от враг на Русия, Костя Копейкин става пръв защитник на Владимир Путин, призовавайки за излизане от ЕС и НАТО и съюз с Москва.

Шизофренична еволюция, от фен на пронацистки фигури към русофилството претърпява и приятелят на Копейкин Симеон Костадинов.

Заедно с бившия депутат от „Атака” Павел Чернев, вече покойник, Костадинов става учредител на проруската организация „Православна зора”.

След смъртта на Чернев формацията се оглавява от ММА-борец Живко Иванов, който е съден в Испания за наркотрафик и до скоро воюваше в Донбас на страната на проруските сепаратисти. Симеон Костадинов и до момента е сред шефовете на „Православна зора”, които не веднъж са декларирали, че дават пълната си подкрепа за партия „Възраждане”.

Още от създаването на „Възраждане”, Симеон Костадинов започва да прави кариера при своя приятел Костя Копейкин. През 2017 г. е водач на листата им за парламентарните избори в Благоевград.

След това става част от ръководството на партията и отговаря за предизборния щаб. На трите вота миналата година на Симеон Костадинов със специално пълномощно от председателя е поверена задачата да регистрира листите на формацията в различните градове и обжалва решения на ЦИК пред съда.

Костадинов е и човекът, който сключва договори с различни медии за платена реклама на „Възраждане”.

Като пълномощник на Костя Копейкин за регистриране на листите, Симеон Костадинов се забърква и в аферата с източените милиони за строителство на автомагистрала „Хемус”.

Аферата лъсна тази седмица, при гледане мярката за неотклонение на футболния съдия Борислав Колев, който е обвинен за пане на 53 млн. лева, отпуснати за строежа на ЛОТ 5 от магистралата по времето на ГЕРБ и Бойко Борисов. В показанията си Колев признава, че е теглел в брой парите от банки, заедно с цигански барон от Враца.

След това носел чувалите с пачки в столично чейндж бюро, където ги вземал бизнесменът Иван Филадов. Оттам следите на милионите се губят, макар според вътрешния министър Бойко Рашков в кражбата да има замесени известни политици и бивши министри, а пътят на парите да свършва в Банкя.

3 Коментара
  1. Мариана Сумистката казва

    ГРОЗНА„ БЕЗДУШНА„ УРОДЛИВА И ОТКАЧЕНА НАЦИЯ

  2. Мариана Сумистката казва

    НЯКОИ ХОРА СА КАТО ТОАЛЕТНА: АХА ДА ПЛАТИШ ТАКСАТА И ТИ ИДВА НА УМА„ ЧЕ МОЖЕШ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАШ ОТ ТЯХ…..

  3. !!! казва

    Ей, много станахте еврогейските и американските подлоги!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.