ЛОШО: Минималната работна заплата замръзва

4 1 317

В актуализацията на бюджета предвиждаме бюджетното салдо да си остане същото. НАП и Дирекция „Данъчна политика“ работят с асоциацията на бензиностанциите.

Предвижда се доста облекчена схема, при която да се подава справка, а самата компенсация да става при издаването на касовия бон. Това коментира министърът на финансите Асен Василев пред журналисти в парламента.

Реклама

„Силно се надяваме актуализацията да е навреме. При един доста разнороден парламент, предишната актуализация мина за 2 седмици“, каза Василев.

„В рамките на тази година няма да има втора актуализация на минималната работна заплата. Не се предвижда да се пипа максимален осигурителен доход също“, коментира министърът на финансите.

„Всеки театър сам си определя заплатите, а това, което държавата дава е на база субсидия за продадени билети. Вече няма ковид и театрите могат да работят нормално“, допълни той по въпроса за увеличаването на заплатите на театрите.

4 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  Едно незабравимо шоу ще ви върне към действителността. И това е – КОИ СТЕ ВИЕ !!!

 2. Мариана Сумистката казва

  Като почнеш от копи- пейстнатите “ учебници “ в училище и същите такива обяви за работа и свършиш до комлексарите, които знаят каква кухина зее на мястото на мозъчното им съдържание…… Катастрофата и сривът на системата ще е голям!

 3. Мариана Сумистката казва

  Нали знаете, боклуци, че всеки тарикат си намира майстора…..

 4. ИСТИНАТА казва

  А, ако ДЕПУТАТСКАТА ЗАПЛАТА бе ВЪРЗАНА към МИНИМАЛНАТА, а не към СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА, така ли щеше да бъде?!?!?!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.