ПАНИКА в Narod.bg! Тайна среща в центъра на София заради източването на Здравната каса (СИГНАЛ до МВР)

1 6 714

Медицинският октопод, впил пилата си в 8,7-те милиарда лева годишен бюджет на Здравната каса, изпадна в паника след публикацията на Narod.bg, в която разкрихме главните играчи и схемата, по която потъват парите.

Не е шега – социалистът Благовест Кирилов избра завършилия техникум по туризъм Тома Ботев Томов за свой парламентарен съветник по въпросите на…. електронното управление

Заради осветлените далавери за милиарди по спешност в ресторант в центъра на София бяха привикани депутатът от БСП Благовест Кирилов и неговият парламентарен сътрудник Тома Ботев Томов на обсъждане как да се заметат следите от източването на НЗОК.

Участниците в спявката пристигнаха с коли за по 100 000 лева – червеният депутат паркира син джип „Ягуар”, а съветникът му Томов – син на ДС ченгето Ботьо Томов Велинов – лъскава лимузина ауди „А8” (на челната снимка), докладва очевидец пред Narod.bg.

Направи впечатление, че милиционерският син Тома Томов, открай време съветник на всеки здравен министър по щекотливи теми, касаещи съдбата на няколко милиона лева на година, разполага с личен шофьор, който чинно изчака няколко часа, докато шефът му дискутира болезнената теза с прикриването на следите.

Реклама

Както вече съобщихме, а публикацията бе предадена на МВР и прокуратурата като журналистически сигнал, за четирима човека сe смята, че са в основата на брутално източване на парите за здравеопазване – ДС ченгето Ботьо Томов Велинов, синът му Тома Ботев Томов, Азер Меликов – опасно близък до Сергей Станишев бивш председател на Управителния съвет на „Информационно обслужване”, който бе и премиерски съветник, както и управителят на НЗОК Петко Салчев, който никога нищо не знае за никакви далавери.

Смята се, че те били сложили ръка върху парите на здравеопазване – 8,7 милиарда на година, основната схема минавала през врътки с лекарствата за частните болници, като резултатът стопяване на милиарди от Здравната каса.

Ботьо Томов Велинов е роден на 07.08.1946 г. в пазарджишкото с. Лесичово. Щатен секретен служител на ДС в „Първо главно управление” с псевдоним „Фина”. Ченгето от ДС със силни връзки в ДПС налага сина си Тома Ботев Томов в системата на здравеопазването, като му организира път да координира дейността по кадруване и взаимодействие между отговорните структури по линия на здравеопазването.

На по-ниски нива отговорността по организацията и съгласуването се възлага на Тома Ботев Томов, съветник в парламентарната комисия по здравеопазване, макар и със средно образование – техникум по туризъм в Бургас.

Семейният тандем набира невероятна скорост по времето на бума с частните болници – договаряш кредит (неслучайно Ботьо и синът му са съдружници във фирма за бързо кредитиране „Коджент консулт” с уставен капитал 4 милиона), правиш болница и по веригата ти се осигурява съответния обем финансиране от Здравната каса, за да си изплатиш кредита и същевременно се задължаваш завинаги след това да спонсорираш ДПС.

Очаквайте още разкрития за схемаджиите зад НЗОК само в Narod.bg

1 Коментар
  1. Ivo Filipov казва

    Fotografat Filipov da se poznae

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.