Гробищната мафия на ГЕРБ наднича зад труповете в Банкя (РАЗСЛЕДВАНЕ)

3 4 127

Погребалната мафия, която от началото на 90-те години парцелира софийските гробища, наднича зад изровените трупове край Банкя. От години, обаче, както Narod.bg разкри, бизнесът с покойници е под контрола на ГЕРБ и всяка далавера в гробищните паркове и извън тях минава само с височайшето съгласие на гербопитеците.

До момента са открити 7 незаконно погребани в землището на село Клисура, но се предполага,че са доста повече. Погребалният агент Георги Енев първоначално призна, че е заровил около 50 човека, но впоследствие пред съда се отказа от показанията си и не рачи да се признае за виновен. Според местни жители труповете са доста повече, пише „Галерия”.

Разследващите подозират, че измамата с кремирането на мъртвите идва не само от Банкя, но и от други гробища. Енев е организирал погребения и на други места, получавал е пари за кремация, която не е извършвал. Вместо това е давал урни с „праха“ на починалите на техните роднини, а труповете заравял край Банкя.

В полицията изследват докрай миналото на Енев, а то е свързано с една от най- мощните мутренски групировки. Енев е в занаята с мъртъвци от началото на 90-те. Според презентацията му не е почивал нито един ден оттогава. Приема телефонни обаждания денонощно.

В представянето си твърди, че е подготвил траурните церемонии за погребенията на ген. Добри Джуров, на бившия секретар на ЦК на БКП и член на Политбюро Огнян Дойнов, както и на сина му Ясен.

Георги Енев изпорти далаверата

От услугите на агенцията, ръководена от Георги Енев, се възползвали и близките на поета Христо Фотев. Освен с класически погребения Енев навлиза и в бизнеса с кремация. Фирмата му осигурява всички административни документи, включително и смъртен акт, а след това транспортира праха в урна до всяка точка на страната, рекламира се мъжът, лъгал хора, че ще кремира близките им, като вместо това ги погребвал в незаконни гробове.

Последните инициативи на гробаря са свързани с пенсионерите. Той активно рекламира с 10% отстъпка от цената за всяка траурна процедура за хората от третата възраст.

Реклама

През 2013 година се открива връзката на Енев с ВИС-2. Тогава той е собственик на фирмата „Орион 71“, но я продава на приятеля си Красимир Костадинов от столичния квартал „Люлин“.

Бизнесът на Костадинов е да купува фирми на босове на висаджиите, като по този начин ги предпазва от фалит и преследване на данъчните. На адреса му в квартал „Люлин” са регистрирани 41 компании, част от които са свързани със знакови лица на 90-те години като Радостин Бързанов – Радо Слънцето и Кирил Степанов.

След 2013 г. Георги Енев работи с фирмата „Рай Орион“, която е със запор от 5556 лв. заради дълг към банка. Срещу него има заведено и изпълнително дело. Отделно Енев е осъждан за управление на автомобил в пияно състояние. Присъдата му е условна, след като е признал нарушението.

Другата линия, по която работят разследващите, е дали все пак кметският наместник в Клисура от ГЕРБ Камелия Димитрова не е знаела за чудовищните неща, с които се е занимавал Енев, но въпреки това си е мълчала.

Местните хора са убедени, че чиновниците в Банкя, където властелин е Бойко Борисов, са знаели или поне подозирали за нередности и некоректност в работата на Георги Енев. Няма данни обаче г за подадени сигнали.

Димитрова е тази, която подава сигнала в полицията за намерените човешки останки. Но това става, след като служители на друго погребение са подали сигнал до нея Тя призна, че е чувала от жителите какви ги върши Енев, но не е имала доказателства.

Колеги на Енев също знаят за нередностите – задържаният е държал тела на починали хора с месеци в хладилните камери на зам.-шефа на Съюза на погребалните фирми Стоян Макреев. Той обаче увери, че проверката дали даден човек е кремиран или не е лесна и бърза.

„Всеки може с номера на смъртния акт и ЕГН-то на починалия да се допита до трите крематориума у нас дали има кремирани тленни останки. А ако искате да проврите дали ваш близък е погребан, може да направите справка във всеки един гробищен парк“, каза още зам.- шефът на Съюза на погребалните фирми.

От години обаче за Георги Енев се носят легенди как „коли и беси“ в Банкя под носа на Бойко, по думите на Макреев. Последният му контакт с Енев е бил на 23 май, когато към 11 ч. на гробищата го е видял заедно с още една жена, приличаща на клошарка, и с така наречения шеф на Криминална полиция. „Съмнително е какво правеха тримата заедно“, посочи Макреев.

3 Коментара
 1. SIMO казва

  По данни на “Агенция Митници“ между 2,3-3 ТОНА ЧОВЕШКИ ТРУПНИ органи се изнасят ВСЯКА година от България в посока ИСПАНИЯ,Израел,САЩ c подкрепата на мафиота престъпник БОКО главатар на мафията

 2. Рускиня казва

  Боко мафиота тиквата да бъде пратен в СЦЗ там римланите ще го цепят 24 ч в денонощие

 3. Боро казва

  Да е жив и здрав Бойко Рашков.
  Добре, че го има
  и него
  И президента.
  България има достойни хора

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.