РОКАДА: Вицепремиерът Калина Константинова изхвърча от кабинета (кой ще я смени?)

8 4 909

Вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова с почти 100% сигурност е аут от кабинета „Петков“. Заради невероятната каша, която къдравата дама забърка с украинските бежанци, тя вече е вредна за правителството. На това мнение са коалиционните партньори на „Продължаваме промяната“, както и част от депутатите във формацията на премиера.

А най-гневни били хората на Слави, които първи напомниха, че вицепремиерката е работила за ГЕРБ, научи „Галерия“.

Константинова ще се сбогува с министерското кресло до няколко дни, като вариантите за това са два. Първият, който частично ще запази достойнството й, е тя самата да подаде оставка. Вече вървят политически пазарлъци в тази посока. Вторият вариант е лично Кирил Петков да я уволни.

Със заплахите си и нелепата грубиянщина към украинските бежанци, които са предимно майки с деца, Калина Константинова забърка и международен скандал. Докато цяла Европа приема бягащите от войната хора, Константинова се изрепчи с гневен вид пред всички национални телевизии в понеделник вечерта и заплаши украинците, че ще ги прати в лагери.

С фелдфебелски тон тя им се скара, че имат претенции, че правото на защита не е задължение или с две думи им показа вратата.

Реклама

Това лично е засегнало Кирил Петков, твърдят нашите източници, защото той от самото начало заема твърдо проукраинска позиция и при всяка възможност публично заклеймява Русия.

Формално Петков все пак „защити“ Константинова, като каза, че държавата не може постоянно да осигурява лукс на бежанците. Провалът обаче е очевиден. И ако Полша, Румъния и дори Молдова приеха милиони украинци, България не може да се справи със 100 000 души.

„Премиерът гради международен имидж на България, че помага на Украйна и че страната ни е лоялен партньор на Европейския съюз. Той постоянно изтъква заслугите на държавата за украинските бежанци.

В същото време излиза една Калина и с назидателен тон почва да се кара на бягащите от войната. Какви сигнали даваме на Европа така? Какво да си мислят самите украинци?“, коментира депутат от една от формациите в управляващата коалиция.

Междувременно социалните мрежи буквално завряха от възмущение срещу Константинова.

Оставането ѝ в кабинета на този етап ще носи само негативи за управлението, затова се готви нейната смяна.

8 Коментара
 1. Precious Exotic Mix казва

  Комунистите родината изграждат, комсомолците след тях строят, пионери, пионери …….

 2. Precious Exotic Mix казва

  “ “That’s one small step for man, one giant leap for mankind.”

 3. Precious Exotic Mix казва

  „Good decisions all the way.“

 4. Искам Да Съм Кранистка казва

  КРАДЕНЕТО……… ОБОГАТЯВА……

 5. Precious Exotic Mix казва

  Не питайте психопат за съвет, защото ако можеше, щеше да го даде на себе си……

 6. Schatz казва

  Ама тя е съвсем права. Правителството им осигури влакове и автобуси, а тези си стоят на плажа. Чакат до последния момент. Не са дошли на курорт, който е без подслон, на палатки. Не трябваше да им се предоставят хотели. Храни куче да те лае! И как лъжат. В Румъния беше пълно с палатки!

 7. Гуда от връо казва

  Каза истината на укрите, които ни се теслимиха на главите от преди 3 месеца!!!

 8. Огнян Петров казва

  Безплатни:
  Храна
  Спане
  Пътуване с транспорт
  Лечение в болн.заведения
  Лекарства и още др…
  И какво още им се подгъзуваме тия хохли нацисти. Директно,като др.бежанци по лагели,с тел и охрана. Който не желае- продава си колата и отива на квартира.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.