ПРОВАЛ: Партията на Кирил Петков пропада?

1 3 899

Ще има ли въобще партия „Продължаваме промяната?” 9 месеца изминаха от появата на формацията, която беше шумно анонсирана преди изборите през ноември. Оттогава ПП е неформален кръг от приятели, съдружници и роднини. На вота участваха с регистрацията на партиите джуджета „Волт“ и „Средна европейска класа“, чиито лидери станаха депутати.

След като взеха властта през декември, Петков, Василев и компания се гмурнаха в политиката, без да градят партийни структури. Едва в средата на април събраха съмишлениците си в пловдивски хотел и проведоха учредително събрание.

Според закона за политическите партии „Продължаваме промяната“ има 3 месеца да подаде молба в съда за регистрация. Месец и половина по-късно такава няма, а причината остава мистерия.

Всичко, което им е нужно, е набавено още на събранието. Това са протокол, устав, списък на учредителите и няколко други документи, които не са пречка. Единственото изискване, което може би спъва регистрацията, е списък с 2500 членове, които да са посочили трите си имена и ЕГН-то си.

Реклама

Това едва ли ще е лесна задача за бъдещите партийци, които искат да имат стабилна основа за присъствието в политическия живот. Офисите им се броят на пръстите на едната ръка.

Още преди изборите си наеха помещения в Кюстендил и родния град на Асен Василев – Хасково. В София се помещават на ул. „Иван Асен 1Г. През март прерязаха лентата на офис в Пловдив, а преди седмица и в Габрово.

Въпреки амбициите за мащабно присъствие в политиката обаче помещенията са затворени и в тях не само липсва ентусиазъм, но не кипи абсолютно никакъв партиен живот, показа проверка на „Филтър“.

Понеделник например е денят, в който народните представители обикалят регионите си за срещи с избиратели, на които да изслушват проблемите им и да ги решават със законодателни инициативи. В нито един офис на бъдещата партия „Продължаваме промяната“ няма подобни мероприятия въпреки обявените часове за срещи с граждани.

Натоварен да гради структури по места е министърът на иновациите Даниел Лорер. Дали заради по-малкото си ангажименти в сравнение с Петков и Василев, или заради организационните си качества, той е човекът, който се занимава с подробностите около търсенето на офиси и привличането на хора за членство.

1 Коментар
  1. !!! казва

    Тъпите ни политици за 33 години „демокрация“ не схванаха, че трябва да направят нещо за народа, а не да се гъзят на чужди интереси. После, като дойдат избори, реват като вдовици за хуй, че не ги преизбират.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.