НАЙ-СЕТНЕ! Калинка на ГЕРБ изхвърча от „Лукойл”

6 3 102

Представителят на България в надзора на руския „Лукойл Нефтохим” – калинката на ГЕРБ Красимир Първанов, най-сетне ще бъде изчегъртан. Новината дойде от думи на депутата Ивайло Мирчев като коментар на случилото се снощи на коалиционния съвет.

Основната тема на късната спявка е била актуализацията на бюджета, призна народният избраник от „Демократична България” пред bTV.

Мирчев увери, че за всички антикризисни мерки, които трябва да бъдат в сила от 1 юли има пари.

На въпрос дали ще успее „Лукойл” да работи с друг петрол, освен руски, синият депутат отговори, че това ще се случи и е редно да стане възможно най-бързо.

„Трябва да имаме 0% енергийна зависимост от Русия“, категоричен бе той, след което разкри, че ще бъде сменен представителят на България в „Лукойл”.

Реклама

Както Narod.bg вече писа, ловецът на постове от ГЕРБ Красимир Първанов, пратен по времето на втория кабинет „Борисов“ като представител на държавата в Надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим“, напълно е загърбил задълженията си.

Това лъсна в края на януари от отговор на министъра на енергетиката Александър Николов на депутатски въпрос.

Първанов е в надзора на стратегическото предприятие, в което българската държава държи „златната акция“, от 2017 г. Оттогава той нито веднъж не е докладвал на ресорното министерство какви са производствените и финансовите резултати на рафинерията, какви проблеми има, какви мерки и планове се обсъждат и приемат.

„Златната акция“ е инструмент на държавата да упражнява контрол върху важни решения в дружеството, като налага вето – например за промяна на предмета на дейност, за съкращения и т.н.

През времето, откакто е пълномощник на държавата, Красимир Първанов е участвал на 19 от 20 проведени заседания на Надзорния съвет (отсъствал е само от последното, проведено миналия декември), обяснява министър Николов в отговора си до депутата от ДБ Мартин Димитров.

Това са над 4 години, през които Красимир Първанов не е представил нито един документ – отчет, доклад, протокол или поне проект за решение, твърди министърът.

И изтъква, че представителят на държавата би трябвало редовно да отчита работата си – и годишно, а и на всяко тримесечие.

6 Коментара
 1. многознайко казва

  Въъъъ,най после.Още го помня като клечка в ЧЕЗ,когато трябваше да ми плаща трафопоста……Голям спящ фактор.Ама що не му кажете и заплатата,като представител на държавата???Пък като е имал задължение за някакви тримесечни отчети и доклади -това не му ли влиза в задълженията и от там да прескочим по дебелите книги на правото-не граничи ли това с престъпление по служба и в ощърб на даржавния/народния/интерес…?Текста го има в Наказателния кодекс и считам,че всеки трябва да си плаща масрафа от своето бездействие.Колко стотин милиона са ни загубите от тази рафинерия барабар с пропуснатите ползи във вид на данъци и акцизи???

 2. Мариана Сумистката казва

  Пригответе си лекарства против дизентерия, БОКЛУЦИ !!!

 3. ПРИМЕРНО ....... казва

  “ “There are many paths to a fairytale ending… Blocking, unfollowing, muting, and unfriending also lead to „Happily ever after.”

  Steve Maraboli

 4. GOLDEN RULES казва

  Treat others the way you want to be trated.

 5. Мариана Сумистката казва

  СИНХРОНИЗРАНИ СТЕ„ НО С ТЕРОРИЗЪМ И АУТСАЙДЕРСТВО ….

 6. Мариана Сумистката казва

  Ако аз не ви откача, ще ви откачат от мен…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.