ИЗВЪНРЕДНО ВИДЕО: Меле в парламента заради „Копейкин”(Костадинов отвърна с „тъпак”)

0 2 107

Привидно монотонният дебат в Народното събрание около поправки в закона за досиетата за малко не доведе до як бой в пленарната зала.

Повод за това стана изказване на Искрен Митев от „Продължаваме промяната“ (ПП). Той се обърна директно към лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов от трибуната с обидното прозвище „Копейкин“.

„Стана ясно, че г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, а които му останаха, си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна карта, за да каже, че е повече човек от другите“, обяви младият депутат от ПП.

Когато говореше за къщата, той имаше предвид обвиненията, че Костадинов е построил такава с пари от държавната субсидия на партията му; по отношение на ваксинацията – за факта, че депутатите от „Възраждане“ яростно отхвърлят ковид ваксините, макар че повечето са имунизирани; а картата – става въпрос за депутатските карти, които националистите са размахвали пред полицията по време на свои улични протести.

Реклама

Изявлението предизвика гнева на Костадинов, който се втурна вбесен към трибуната, за да отговори. От устата му се чуха думите „Този тъпак“ по адрес на Митев. Водещият заседанието Кристиан Вигенин обаче го възпря.

Тогава Костадинов и хората му се насочиха директно към Митев, който обаче получи подкрепата на съпартийците си.

Депутатите се сбутаха едни други, видя се и дърпане на вратовръзки – като Митев беше този, който първи посегна към връзката на Костадинов. До размяна на удари обаче не се стигна. За да успокои ситуацията, Вигенин прекъсна заседанието.

Видеото ТУК

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.