Бухалка ли ще е БГ вариантът на закона „Магнитски”?

6 834

Подготвя се български вариант на закона „Магнитски“, който ще бъде под ръководството на вицепремиера и финансов министър Асен Василев.

„Имаме работна група, която работи по текстовете на този закон. Целта му е да създаде адекватни мерки, които да помогнат за финансовата и икономическа сигурност на страната.

Трябва много добре да се намери баланс с Конституцията и европейското законодателство“. Това заяви зам.-министърът на правосъдието Борислав Ганчев в сутрешния блок на телевизия „България он ер“.

Той е категоричен, че включването на лице в списъка и предприемането на мерки спрямо него ще се случва след решение на съда.

„Трябва да предвидим надлежен механизъм за преразглеждане на определените мерки по отношение на лицата и за възможност след съдебен контрол да бъдат ограничавани мерките към тях.

Реклама

Това ще е в защита на държавата и лицата, срещу които има предприети международни мерки.

Няма да е „бухалка“. Към момента законопроектът, който циркулира в пространството, не може да бъде подкрепен от нас. Работим за истинско и допълнително обществено обсъждане“, обясни още Борислав Ганчев.

По думите му разработването на закона е част от антикорупционния пакет, разписан в коалиционното споразумение. Зам.-министърът на правосъдието се надява скоро текстовете да са готови за обществено обсъждане.

По повод подготвените от Министерството на правосъдието промени в Търговския закон, които засягат несъстоятелността на фирмите, Ганчев коментира: „Имаме среща с бизнеса, на която искаме да видим тяхната реакция по предлаганите промени. Имаме нужда от подобряване на правната рамка на несъстоятелността и нейното забързване.

Това е част от условията за приемане в Еврозоната и наш ангажимент по Плана за възстановяване и устойчивост.

Промените целят да изчистят производството по несъстоятелност, да направят по-добра бизнес среда и да дадат възможност на фирмите и предприемачите да се стабилизират – да се даде втори шанс“.

6 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  ХЛЯБ„ ХЛЯБ„ ХЛЯБ„ А НЕ ЗРЕЛИЩА !!!

 2. БУХАЛКА Е..... казва

  “ Technology is nothing. What’s important is that you have a faith in people, that they’re basically good and smart, and if you give them tools, they’ll do wonderful things with them.“

  Steve Jobs

 3. Мариана Сумистката казва

  Сволоч при сволоч, гений при гений – рамо до рамо, ръка за ръка !

 4. Мариана Сумистката казва

  Казват, че престъпникът винаги се връща на местопрестъплението. А, БОКЛУЦИ ????

 5. Мариана Сумистката казва

  На фашистът почти винаги му липсва потентност и връзка с действителността….

 6. Мариана Сумистката казва

  Дамм, скоро ще ви бъде поставена и окончателна диагноза!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.