СДЕЛКА в Narod.bg: Цветан Василев дал 3 млн. евро, за да остане бежанец в Сърбия

3 2 484

Собственикът на фалиралата „Корпоративна търговска банка”(КТБ) е дал 3 милиона евро кеш, за да остане в Сърбия като политически бежанец.

Това твърди източник на Narod.bg по повод новината опреди дни, че Апелативният съд в Белград отказал екстрадицията на Василев в България.

Така е потвърдено решението на Висшия съд, който обяви по-рано, че не са изпълнени законодателните условия за предаването на банкера на нашите власти.

С решението на апелацията окончателно се отхвърля искането на властите в София за екстрадирането на Василев от Сърбия. На 26 юли миналата година милионерът-беглец получил и политическо убежище в Сърбия, уточни БГНЕС. Искането за получаване на статут на политически бежанец е било подадено преди четири години до сръбското министерство на вътрешните работи

Реклама

Според информатора на Narod.bg, за да се стигне до този благоприятен за Цветан Василев край е бил извършен транш на 3 милиона евро, пренесени в Сърбия в сак от доверен човек на негов бивш бизнес ортак, собственик на футболен клуб.

Смята се, че 1,5 милиона са дадени „под масата“ на топ политик в Сърбия, а другите милион и половина са отишли за отговорен фактор в прокуратурата на западната ни съседка.

Цветан Василев има контакти по върховете на сръбската държава, за което свидетелства местното издание „Инсайдър“, което написа обширна статия за случая „Василев“.

В нея се припомня, че през 2012 г. Цветан Василев купи сръбската фабрика за стъкло в Парачин. След това нашенецът е обявен за голям инвеститор в Сърбия, но междувременно задълженията на компанията се увеличават 70 пъти.

Накрая тя е обявена в несъстоятелност, а срещу Василев е заведено разследване за умишленото ѝ тласкане към фалит“. „Инсайдер“ напомня, че през 2014 г. Василев дарява 1.2 млн. динара на фондацията на Драгица Николич – съпруга на тогавашния президент на Сърбия Томислав Николич.

3 Коментара
  1. Мариана Сумистката казва

    На свинята апетитът и е голям- нищо не може да и убегне….

  2. Мариана Сумистката казва

    Е и? Най- непонятното нещо при глупака е, че намира смисъл там, където няма смисъл…….

  3. Мариана Сумистката казва

    ДОЛНОПРОБНА ФАШИСТКА СВОЛОЧ !!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.