БАБХ и земеделското министерство газят закона – тирове минават ГКПП „Капитан Андреево” без проверка – на „вдигната бариера”

5 1 779

Шефът на „Евролаб 2011” Васил Димитров разпрати до медиите поредното си отворено писмо, в което разкрива колосални нарушения на закона на ГКПП „Капитан Андреево”. Както вече няколкократно писахме, държавата се опитва да пробута свой приближен олигарх на пункта, като иззе бизнеса по фитосанитарния контрол от „Евролаб 2011” без законов повод. Сега, след като властта не може да се справи със задачата, на браздата се образуваха колосални опашки от чакащи тирове, превозващи бързоразваляща се стока. За да опитат да загладят гафа, от БАБХ са разпоредили напълно незаконно камионите да се проверяват минимално или въобще да не бъдат подлагани на проверка.

Ето пълния текст на писмото без редакторска намеса:

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ

от Васил Димитров Димитров, управител на фирма „Евролаб 2011” ЕООД, ЕИК 206684087

Уважаеми медии,

По повод на изнесените отново в медиите лъжи и неверни факти от лицето Константин Бачийски, в качеството ми на представляващо фирмите износители -лице, отговорно за товара, заявявам следното :

Реклама

Ръководстовото на БАБХ в лицето на изпълнителния директор г-н Даскалов и зам. изпълнителния директор г-н Мавровски, както и зам. министъра на Земеделието г-н Христанов, поради ред причини не успяват да се справят с организацията свързана с официалния контрол на ГКПП „Капитан Андреево”! Поради това се струпват огромни опашки от чакащи камиони с бързоразваляща се стока и за да няма напрежение с турската страна ръководстото на БАБХ издава устна заповед на инспекторите да пропускат камионите или с минимална проверка, или въобще без да ги проверяват – “на вдигната бариера “.

Повечето от тези камиони пътуват за западна Европа и местните власти знаят какви документи от входен пункт „Капитан Андреево” да очакват при освобождаване на стоката. При непредставяне на такива, те ги изискват по официален ред от БАБХ. Когато това се случва ръководството на БАБХ отново издава устна заповед на граничните инспектори да обработят документално съответния камион, въпреки че не е проверен физически и да пратят документите там, където ги искат, за да може да се освободи стоката.

Това е нарушение на закона, за което се носи наказателна отговорност!

Искам да заявя, че моята фирма няма нищо общо с тези вътрешни за БАБХ проблеми! Виновни могат да бъдат единствено тези, които издават разпореждане за това закононарушение!

Готов съм да съдействам максимално на компетентните органи като ясно им изясня ситуацията, за да могат да си свършат работата!

Нека обществеността знае и разбере, че всичко изговорено от членовете на шайката наречена „ПП” са лъжи и инсинуации, както в конкретния случай, така и в национален мащаб, а под мотото “ битка с корупцията” ставаме свидетели на безчинстване и погазване на всички закони на страната.

Ако има конкретни нарушения и обвинения срещу мен и юридическото лице, което представлявам очаквам да понеса отговорност по закон, а всичко друго са лъжи и клевети, поднесени в медиите от хора с депутатски имунитет.

5 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  МАЛОУМНИ КОПЕЛЕТА СТЕ„ ОБАЧЕ ….

 2. Мариана Сумистката казва

  Нито Фандъкова, нито Герб се ползват с моето доверие, и има доста неща, които им „дължа“…… Като това да ги “ пречистя“. „И“, „И“, не “ Е “ Вие българите сте си умопомрачени по природа……

 3. Мариана Сумистката казва

  Човек интуитивно се досеща, че корупцията започва от Фндъкова, съдейки по нейната отвратителна личност…..

 4. Мариана Сумистката казва

  ИЛИ “ ГЕРБ“ ВНУШАВА: “ КАКВОТО Е ОКРАДЕНО– ОКРАДЕНО Е. НО БОРИСОВ Е КРАДЕЦ ЗАВИНАГИ.“ И КАТО ВСЯКА УВАЖАВАЩА СЕБЕ СИ БИБЛЕЙКСКА ЛИЦЕМЕРНА ЗМИЯ„ НЕ СЕ СВЕНИ ДА МЕНИ ПОСТОЯННО КОЖАТА СИ.

 5. Мариана Сумистката казва

  Верността е вманиаченост, ГЕРБЕРАСТИ…..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.