РАЗКРИТИЕ на Narod.bg: Блондинка от СЕМ писала спорния БГ вариант на „Магнитски”

4 2 516

Блондинка от „Продължаваме промяната” е писала най-проблемните пасажи от обругания в парламента БГ вариант на глобалния закон срещу корупцията „Магнитски”, довери пред Narod.bg правителствен източник.

Зад проектозакона стои новият член на Съюза за електронни медии (СЕМ) от квотата на „Промяната” Симона Велева. Блондинката не е спомената никъде като автор, за да не се нагнетява и без това взривоопасната ситуация вътре в четворната коалиция, призна информаторът на Narod.bg.

Към момента въпросният текст не е обсъждан и с партньорите на Кирил Петков и Асен Василев в правителството. Официално зад него стои именно вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите.

Според твърденията с този закон ще бъдат изготвени черни списъци с хора и фирми, за които има съмнение, че са корумпирани.

Представители на всички партии от парламента без „Продължаваме промяната” заявиха, че не са виждали подобен проектозакон, но коментираха:

Христо Иванов, ПГ на „Демократична България“: „Такъв законопроект няма, няма и да има! Това, което се появи като някакви текстове, не може да бъде подкрепено по никакъв начин от „Демократична България“. Аз разбирам защо се появява сега този пас към медиите – защото има хора, които се притесняват от още една вълна санкции по „Магнистки“. Искам да се обърна към всички политически сили: „Вместо да се занимаваме с това, дайте да си оправим прокуратурата“.

Румен Гечев, ПГ на „БСП за България“: „БСП не се произнася по слухове в интернет“.

Георги Свиленски, ПГ на „БСП за България“: По начина, по който беше представен вчера в медиите, е абсолютно неприемлив! Няма как да бъде подкрепен“.

Реклама

Станислав Балабанов, ПГ на „Има такъв народ“: „Ако това е минало през мозъка на някой извратен политик, това е абсолютен фашизъм. Това няма как да бъде подкрепено от нормално мислещите хора“.

Томислав Дончев, ПГ на ГЕРБ-СДС: Този текст няма да види никога бял свят! Противоречи на Конституцията и в залата има разум и такъв текст няма да бъде приет никога“.

Хамид Хамид, ПГ на ДПС: „Може би е намерен някъде в архивите на Лаврентий Берия от едно време – нереализиран закон на Берия – в компилация с трудовете на Химлер и на Гьобелс се е получил един добър труд. Малко повече ни станаха африканските диктатори, които съветват това мнозинство, но това е – пълзящ фашизъм! Надявам се да не са го писали заедно с нашия приятел и демократ Христо Иванов, защото ще се получи смешно“.

Костадин Костадинов, ПГ на „Възраждане“: „Ако го направят, това означава, че автоматично шест от седемте партии в парламента трябва да спрат да получават субсидии и трябва да бъдат забранени. Нека го направят и ние ще го използваме срещу тях през следващите месеци“.

Narod.bg провери, че хвалебствената визитка за авторката казва следното:

Д-р Симона Велева е експерт по конституционно право. Практикува в сферата на правата на човека, дигиталните права и медийното право. Преподава в Американския университет в Благоевград. Експерт е към Digital Freedom Fund.

Под нейна редакция са излезли Американската, Италианската и Испанската конституции. Има редица публикации, свързани със защитата на журналистическите източници, търговските съобщения, етичното отразяване на деца в медиите.

Консултира различни неправителствени организации, като Асоциация на европейските журналисти – България, КНСБ и др.

4 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  “ Превеждайки Стефан Цвайг, опознах стилистичната сложност на този писател, породена от някаква вътрешна неувереност. Това не намалява стойността на творбата, но намалява удоволствието от съприкосновението с нея. При Лион Фойхтвангер е обратното – той демонстрира прекалена увереност, прекалено голям замах в неща, които всъщност не са толкова значими като литература.“

  Венцеслав Константинов

 2. БОР. ВЕЛЧ. бившо педи казва

  проста пуйка

 3. БОР. ВЕЛЧ. 100% педи казва

  БАХТИ КОНСТИТУЦИОНАЛИСТКАТА дето учи стодентите на конституцьонно право

 4. ???? казва

  Добре де, а КОЙ, КОИ от горе изказали те се ИСКА ИСТИНАТА примерно за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона,…………………………… за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ „герб“?! КОЙ???? НАРОДЕ????

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.