От ГЕРБ, през ПП, та до Корнелия – пътят на бившия шеф на КЗП

0 2 354

Кирил Петков е назначил бившия председател на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов за заместник-министър на икономиката и индустрията.

Така кариерата на икономиста, доскоро шеф на Комисията за защита на потребителите, мина през назначение по времето на ГЕРБ начело на КЗП, задържа се при двата служебни кабинета, близо половин година шефстваше при ПП, за да акостира накрая при Корнелия Нинова, припомня Narod.bg.

Маргаритов и екипът му бяха освободени от комисията преди броени дни заради изтичане на мандата, без да се уточняват повече детайли около предстоящото му назначаване за заместник на Корнелия Нинова.

Реклама

Вероятно предстоящото назначение на Маргаритов е било известно към онзи момент, но досега решението се държеше в тайна. Смяната на екипа в КЗП предизвика въпроси за евентуално недоволство от работата му, но това бе отречено от самия Маргаритов с уверенията, че няма драма.

Новината за назначаването на Маргаритов бе обявена на сайта на министерство на икономиката и индустрията. В прессъобщението се уточнява, че той ще продължи да работи по темата защита на потребителите.

С назначаването на Маргаритов заместниците в екипа на Нинова става двама – досега тя работи само с Димитър Данчев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.