СКАНДАЛ: Калоян Методиев беснее в министерството на Корнелия, превзел търговията с оръжие (ДОКЛАД)

0 4 548

Бесен скандал тресе БСП и Министерството на икономиката и индустрията на Корнелия Нинова, след като се оказа, че нейният любимец Калоян Методиев прави каквото си иска във ведомството на вицецепремиера и лидер на БСП.

Разкритията за безобразията направи Йордан Татарски, доскоро главен секретар в икономическото министерство.

Татарски, бивш шеф на кабинета на Росен Плевнелиев, докато бе регионален министър, е пратил докладна записка до пленума на червените, от която разкрива брутално кадруване при Нинова не само от нейна страна, но и на началника на канцеларията ѝ Калоян Методиев.

Татарски наруши мълчанието си около седмица, след като изненадващо бе уволнен от Нинова.

Реклама

Според докладната Калоян Методиев не просто е иззел функциите на един от заместниците на Нинова – Димитър Данчев, като лично е поел търговията и сделките с оръжия, но и кадрувал в други ведомства.

Татарски твърди, че откакто е на поста, Методиев искал цели 2 пъти лично от премиера Кирил Петков да уволни зам.-министъра на земеделието и бивш евродепутат Момчил Неков. Силистренецът, известен като Любимец 15, е сочен за един от критиците на Корнелия в последните години.

Още по-скандално е, че Методиев се пробвал да уволни и зетя на Мая Манолова от земеделското ведомство, но срещнал отпор от министър Иван Иванов, заради което шуменецът е получил и мъмрене.

Вижте шокиращите разкрития на Йордан Татарски:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.