Сигнал до Narod.bg: От естествена смърт ли умря Младен Мутафчийски, или бе отровен? Ексхумация казва истината

0 8 640

Преди 11 години оръжейният бос и крупен бизнесмен Младен Мутафчийски умира неочаквано дори за най-близките си. За живота и смъртта на Мутафчийски е писано много през годините, но случайно или не някои от най-скандалните факти около последните му дни не присъстват в купищата медийни публикации, посветени на олигарха.

И тук преди всичко изниква въпросът – естествена или умишлена бе смъртта на Младен Мутафчийски, пита източник на Narod.bg в нарочен сигнал?

Въпреки официалната констатация, че оръжейният бос умира от инфаркт, мнозина негови близки и до ден-днешен твърдят, че смъртта му далеч не се дължи на естествени причини.

Анонимни свидетели на прокуратурата разказват, че само броени дни преди да се пресели в по-добрия свят, олигархът демонстрира отлично здраве и боен дух. Той играе тенис с приятели и води активен живот, като по нищо не личи да има каквито и да е било здравословни проблеми.

Тук е моментът да припомним, че всъщност Младен Мутафчийски не е обикновен бизнесмен, а минава за един от основателите на криминалната групировка СИК. Неговата роля при създаването на групировката е значителна, но името му някак си винаги е оставало в сянка.

Същевременно е важно да се отбележи, че през последните години на своя живот Младен Мутафчийски е в явен конфликт с другия емблематичен сикаджийски бос – 57-годишния Младен Михалев – Маджо. Макар и в миналото двамата да минават за близки партньори, през последните години от битието на Мутафчийски той се намира в открит конфликт с Маджо.

В началото двамата са съседи в общ имот в подножието на Витоша. В края обаче Мутафчийски той влиза в директен сблъсък с Маджо, като вследствие дори строи ограда, с която разделя доскорошния им общ двор и басейн.

Днес в къщата на Мутафчийски живее не кой да е, а една от дъщерите на Младен Михалев – Маджо, а целият район около луксозния имот в подножието на Симеоново е опасан с десетки охранителни камери.

Сега свидетелите твърдят че именно заради този конфликт през последните години на своя живот Младен Мутафчийски обявява фалит на лъскавия си хотел „Хелена Ризорт” в курорта Слънчев бряг. Любопитно е, че това се случва само 7 месеца преди смъртта на олигарха, като приближени до бизнес-далаверите му твърдят, че фалитът реално е бил планиран ход от страна на Мутафчийски, за да не прехвърля дяловете си на другия скрит собственик – Маджо.

Трябва да припомним и, че според мнозина наблюдатели именно Мутафчийски препира парите на Маджо, изкарани чрез криминална дейност още през 90-те години на миналия век.

Реклама

През 2010 г. пък сред много среди в София бе публична тайна, че Мутафчийски и Маджо са в изключително лоши отношения, като дори стигат до съда, заради делбата на басейна и имота, за който писахме по-горе.

Нещо повече – през последните месеци от своя живот Мутафчийски четворно увеличава охраната си, като в крайна сметка така и не става ясно дали той доброволно приема да предаде „Хелена Ризорт” в ръцете на Маджо.

Скандалното съдружие между двамата бе разкрито още през 2009 г., когато на купон по повод 50-ата годишнина на Слънчев бряг един от архитектите на комплекса обяви пред журналисти, че двамата съмнителни бизнесмени всъщност са съдружници. На следващия ден побеснелият Мутафчийски пък изгони архитекта от „Хелена Ризорт”.

Днес вече е добре известно, че почти всичко, което притежаваше оръжейният бос приживе, към настоящия момент се намира в ръцете на Младен Михалев – Маджо. В къщата на Мутафчийски, както вече писахме, живее една от щерките на Маджо, а любимият му ресторант „Сан Марино” в Бояна също е под контрола на Михалев.

Същата е ситуацията и с приказния хотел на Мутафчийски „Хелена Ризорт”, който пак е в ръцете на емблематичния сикаджийски бос Младен Михалев. Милионерът от Силистра всяко лято е в Слънчев бряг, заобиколен от огромната си охрана, като дори бившите колекционерски автомобили на Младен Мутафчийски днес са на разположение на криминалната емблема от 90-те.

Сега прокуратурата разполага със свидетели със скрита самоличност, тъй като се страхуват за живота си, които твърдят, че смъртта на оръжейния бос няма нищо общо с естествената смърт, а е много добре изпипано отравяне. По думите им Мутафчийски е загубил живота си след убийство, което в последствие е било добре покрито с ужасно много пари.

За да не бъдат застигнати от същата отмъстителна ръка, наказала преди 11 години олигарха Мутафчийски, имената и самоличността им се пазят в тайна.

Същевременно обаче няколко по-смели от тях вече са подали сигнал към съответните служби и прокуратурата, с който възнамеряват да отворят разследването за смъртта на Мутафчийски наново.

Ако това се случи, тялото на Мутафчийски ще бъде ексхумирано от луксозната му гробница в Бояна и отново ще бъде подложено на внимателна аутопсия.

Идеята е да бъде направена пълна проверка за всякакви възможни видове отрова, запазила се в тъканите на оръжения бос. С това те се надяват най-накрая да бъде постигнато възмездие и истината за смъртта на Мутафчийски да види бял свят.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.