Кирил Петков плаши ДПС: Аз вас ще ви оправя!

6 2 361

„Аз вас ще ви оправя“. С тези думи премиерът Кирил Петков заплашил зам.-шефа на ДПС Станислав Анастасов преди две седмици по време на петъчния парламентарен контрол.

За случката разказа самият Анастасов пред журналисти в парламента днес.

„На последния парламентарен контрол, който беше по-предишния петък, блиц към премиера и вицепремиерите, след като приключи нашият въпрос, с колегите изчакахме 1 минута и когато започна следващият, тръгнахме да излизаме от залата.

Реклама

Минавайки покрай т.нар. кошара, където са представителите на Министерския съвет, Кирил Петков се опита да ме привика. Аз застанах на дистанция от 1,5-2 м., за да може все пак да се чуваме, не държа някой да ми говори на ушенце. След това той ми каза: „Аз ще ви оправя“. В първия момент не повярвах на ушите си. Казах: „Моля?“ и той повтори: „Аз вас ще ви оправя“, разказа пред журналисти Анастасов.

„Каза името на Джеймс О Брайън (б.а. – координатор по санкциите на Държавния департамент в САЩ) и „до три седмици очаквайте новини“. Приканих го да излезе на трибуната и да го повтори, но той се облегна назад и каза: „До три седмици очаквайте новини, ще видите“. До мен имаше и колеги от движението, те също го чуха“, допълни Анастасов.

По време на въпросния парламентарен контрол Анастасов попита Петков защо свързва името на ДПС и това на депутата Делян Пеевски със строежа на „Турски“ и „Южен поток“ у нас. 

Сега точно по тази причина движението ще внесе искане в парламента да се създаде анкетна комисия, която да разследва твърденията на премиера, обяви пък лидерът на партията Мустафа Карадайъ. Освен това партията е писала и до Джеймс О Брайън, за да му разкаже за случката в парламента.

6 Коментара
 1. Чорбаджи ефенди казва

  Абе бе ахмак, оправи си първо СЕЛЕНДУРЕСАТА, пък тогава посягай към БьеСиПьето. Естествено не съм им фен, ама на избори ще докарат много повече гласове твойта комична партийка,

 2. ДПС казва

  Не си падаме по меки

 3. ИСТИНАТА казва

  Ама разбира се, че този ПРОБЛЕМ на България, трябва да бъде ОПРАВЕН!!! Що е ТО „дпс“? Време е да РАЗБЕРЕМ!!! НАРОДЕ????

 4. Чеха казва

  Е, сега Кирчо сам си поръча края на мандата! Ама в територията на Мафията така стават нещата от живота..!

 5. Пешо казва

  СЪщото казваше и бай Хуй в 2009 г. и това беше причината много българи да се подведат по думите му и да глъсумат за гърбавите. За щастие нямам такъв грях нито от тогава, нито по-късно. Винаги байхуювци са ми били неприятни в крайна степев.

 6. Себастиян Ботушев казва

  Днес е 15.06.22 г. Минаха точно 3 седмици. Как “оправи“ ДПС господин Петков?
  Или както се вижда май ДПС оправи самия автор на заканата?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.