ИЗНЕНАДА: „Продължаваме промяната“ гушва ДПС в Европарламента

6 2 655

Премиерът Кирил Петков планира да присъства на среща на политическите лидери на групата „Обнови Европа“, която ще се състои на 30 май, понеделник. Това съобщи авторитетното издание „Политико“, позовавайки се на информирани източници. В групата, обаче, членува уж опозиционната ДПС, с която ПП става директен партньор.

Според изданието това е „най-силният знак, че неговата партия „Продължаваме промяната“ се готви да се присъедини към либералната група на европейско ниво“.

Срещата в понеделник е известна като предварителна среща на върха, която се провежда преди Европейския съвет. В него участват национални лидери, като френския президент Еманюел Макрон и нидерландския премиер Марк Рюте, както и европейските комисари Маргрете Вестагер и Тиери Бретон.

Реклама

Стефан Сежурне, лидерът на групата „Обнови Европа“ в Европейския парламент, ухажва Петков, откакто българският новак изненадващо спечели изборите в края на миналата година с антикорупционна платформа. Петков обсъди възможността да се присъедини към групата със Сежурне през януари по време на пътуване до Брюксел, по време на което се срещна и с двамата лидери на Зелените.

Според „Политико“ все още обаче предстои да бъде изчистена една основна пречка пред членството на българския лидер: фактът, че в „Обнови Европа“ членува конкурентната българска партия Движение за права и свободи (ДПС), чийто депутат Делян Пеевски Вашингтон е санкционирал по закона „Магнитски“.

ДПС многократно е обвинявано в корупция и в миналото Петков е изразявал безпокойство от факта, че то остава в „Обнови Европа“. ДПС има трима евродепутати в групата евролибералите в Европейския парламент.

6 Коментара
 1. DEATH казва
 2. Мариана Сумистката казва

  GARBAGE EQUALS TRACK DRIVERS.

 3. Мариана Сумистката казва

  ГРЕХОВЕТЕ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ СА БЕЗБРОЙНИ.

 4. Мариана Сумистката казва

  ГЕРБАДЖИЙСКИ БОКЛУЦИ !!! ДАЖАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА ЗА МНОГОБРОЙНИТЕ ГРЕХОВЕ И ИЗДЕВАТЕЛСТВА„ КОИТО ИЗВЪРШВАТ ВАШИТЕ САДИСТИ ???

 5. Мариана Сумистката казва

  ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ ДА НЕ ОГРАНИЧАВАТЕ ПРЕСТЪПНИК„ ТОЕСТ ТАКИВА КАТО ВАС„ НО С ВАРВАРСКО ЕЖЕДНЕВИЕ. ИЛИ НЯМАТЕ ПОНЯТИЕ КОИ СА? Е„ ЩЕ ВИ ОПРЕСНЯТ ПАМЕТТА….

 6. Мариана Сумистката казва

  АКО ВИЕ СТЕ ЧУДОВИЩЕ СЪС СЕДЕМ ГЛАВИ„ ШЕ ВИ ИЗПРАТИМ СЕДМИНА АМЕРИКАНСКИ АДВОКАТИ !!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.