Сензация в Narod.bg: Казахстан купува „Нефтохим”, бензиностанциите „Лукойл“ стават „Ромпетрол“ (ЦЕНАТА на СДЕЛКАТА)

18 102 629

Приближаваме ли се до сделка? Намеренията на България да изземе контрола на петролната индустрия от ръцете на „Лукойл” минават през сделка с Казахстан, разкри високопоставен източник на Narod.bg от върховете на властта.

Според екзклузивната ни информация именно богатата на нефт бивша съветска република може да купи единствената голяма рафинерия в България и единственото нефтено пристанище. В момента те са собственост на руския монополист „Лукойл”, а България държи „златната акция”.

Дружеството е и водещ производител, търговец и дистрибутор на нефтени деривати.

Реклама

Според източника след сделката петролната рафинерия ще премине под бранда на „Ромпетрол”, която е собственост на Казахстан.

Още през август 2007-а държавната компания за петрол и газ „Казмунайгаз“ (KazMunaiGaz National Co.) закупи 75% дял във втората по големина петролна компания на Румъния „Ромпетрол груп“ (Rompetrol Group NV).

Един от основните аргументи за продажбата на „Лукойл” е, че именно в Казахстан се добива сорт от т.нар. тежък суров петрол, подобен на руския, за какъвто е направен да функционира преработвателният завод край Бургас.

В бизнес средите се коментира, че стойността на сделката ще е над 1 милиард евро за „Нефтохим” и всички бензиностанции на „Лукойл”, които ще бъдат ребрандирани на „Ромпетрол”, обясни източникът на Narod.bg.

18 Коментара
 1. ИСТИНАТА казва

  Добре де, а КЪДЕ са СЕГА ДЪРЖАВНИТЕ БЕНЗИНОСТАНЦИИ „Петрол“???? Да, да, КЪДЕ са СЕГА ТЕ????

 2. Мариана Сумистката казва

  АЗ ТАКА КАТО ГЛЕДАМ СКОРО ОТ КАЗАХСТАН ЩЕ МОГАт ДА ВИ ИЗКУПЯТ ЗА СТОТИНКИ !!!

 3. Мариана Сумистката казва

  ОТ МАРОКО МИ ПИСАХА„ ЧЕ В БЛИЗКИТЕ 10 ГОДИНИ ЩЕ ВИ СЛОЖАТ В МАЛКИЯ СИ ДЖОБ„ БОКЛУЦИ.
  ПРОУЧВАНИЯТА ПОКАЗВАТ„ ЧЕ СТЕ С ОКОЛО 50 % ПО– МЪРЗЕЛИВИ ОТ АРАБИТЕ… ДА ИМАТЕ КЛАДЕНЦИ– НЯМАТЕ !!! ИМАТЕ САМО ХЕНДЕЦИ…..

 4. Мариана Сумистката казва

  ЗА МЕН Е ЧЕСТ ДА НЕ БЪДА СРЕД ВАС„ БОКЛУЦИ !!!

 5. Мариана Сумистката казва

  КРАДЛИВИ ИЗВЕРГИ !!!

 6. Затвор за тиквата казва

  Да попитам : Какво стана с Божков? Чакам новини от народ.bg

 7. Мариана Сумистката казва

  ДА ПОПИТАМ КАКВО СТАНА С ПРОСТИТУТКАТА– НАТАЛИ–ТО? КАК СА УПРАЖНЕНИЯТА„ КОЛИЕТО ФАЛШИВО ЛИ Е„ И ОСРАН ЛИ Е МНОГО ХАРЕМА…. Ъъъ ЗАЙЧАРНИКА. ЗАМИРИСА ЧАК ДО СИБИР !!! ТАМ КАЗАХА„ ЧЕ ЩЕ ЕКСТРАДИРАТ КУРВИТЕ И ЕКСТРЕМИСТИТЕ„ ЗА ДА СЕ ОХЛАДЯТ И ДА ИЗПОЛЗВАТ Ъъъ УМЕНИЯТА СИ…..

 8. Мариана Сумистката казва

  ВСИЧКО Е ДОКУМЕНТИРАНО„ ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪД В СТРАСБУРГ ЩЕ ВИ ОХЛАДИ !!!

 9. Мариана Сумистката казва

  СВОЛОЧ ДОЛНОПРОБНА !!!

 10. Пешо казва

  Бе мама мустара има ли нещо в нашата страна, което да е чисто български. Тая заробваща, брутална практика започна от бай Командир и продължава вече одини наред. Злато – грабят, ТЕЦ-овете не са наши, летище София частно, неизвестно чие, КЦМ-та Пловдив и Бургас, неизвестно в чии ръце, Нова в ръце на краварски цру-шник, Виваком – също при него и т.н. Може да изброяваме до утре. Държавата била лош собственик, дайте да й е..м мамата. Ми лош е като не можете да управлявате и не можете да надвиете лакомията си. Аман вече вищо не остана за обществото.

 11. Испанецът казва

  Преди 22 години лукойл купи Нефтохим за 81 000 000 долара (колко дадени на иван костов- не се знае) , без пари, само построяването на Бензол-140 струваше 150 000 000 долара. Преди да се продаде всичко се напълно с петрол, с готова продукция и резервни части. Персонала стачкува една година (почти не отразявано в медиите) за да не ни минат от първа категория на трета категория труд. Все едно работим на Пампорово. И много много други „далавери“. Нарязаните за скрап закрити фабрики,(Октанол Бутанол само от мед, Ацет Алдехид- изнесени около 150 контейнера по 1 тон в Италия за извличане на платина и всичко от неръждавейка, от съборените сгради – тухлите направени една камара бензиностанции в България от хора с положение в Нефтохим и много други големи „далавери)“ а сега се оформя най-голямата , колко пъти по-висока цена Вие си сметнете. А неплатени никакви данъци в хазната за тези години.

 12. Испанецът казва

  Една година по-късно 2001 Зенедин Зидан закупен за 84 000 000 долара.

 13. Испанецът казва

  Зенедин Зидан продаден след една година за 84 000 000 долара.

 14. Андрей Вълев казва

  Никакъв Казахстан не собственик на Лукойл.Нефтохим е заграбен от Ротшилд и става прехвърляне към тяхна друга собственост.Като огладнеят още българите Нефтохим ще бъде отново национализиран!!!

 15. Божо казва

  Истината е проста:НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, ПОДКУПНИ ЛИЧНОСТИ, ПРОДАЖНИ КОПЕЛЕТА!!!!! Затова няма управия!!!! Народа спи!!!! Просто!!!!

 16. Сашо казва

  Вече почти 33 години България е пародия на държава, но на народа това положение явно му харесва щом си мълчи.

 17. Мариана Сумистката казва

  Сашко, изпапка ли ли дажбичката?? Има други, дето папкат отвсякъде, затова са по- нагли….

 18. @#@ казва

  Бензиностанции Петрол се сринаха след като Митко Събев с измама взе акциите на Денис Ершов 53% и човекът от притеснения почина след това Гриша Ганчев взе бензиностанциите и КТБ тотално ги приключи

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.