Схема в Narod.bg: Пернишки мутри вдигат небостъргач във военен имот на пъпа на София?

10 5 719

Поредна ощетяваща схема се готви с военен имот на пъпа на София, алармира източник на Narod.bg от Министерството на отбраната. Според сигнала топ имот на военните – Дома на покойника, разположен в самото сърце на столицата между ул. „Гурко“, ул. „Г.С. Раковски“ и ул. „Иван Вазов“, ще бъде даден на „пернишки мутри“ за стоеж на небостъргач!

Нашият информатор твърди, че в кроежа участват зам.-директорът на Информационния център на МО – перничанката Мирослава Максимова, спрягана като интимно близка до бившия военен министър Николай Цонев, заедно с друга дама от миньорския град – Антоанета Викторова Лозенска – Тодорова, която в момента е началник-кабинет на военния министър Драгомир Заков.

Двете близки приятелки щели да направят услуга на сенчести бизнесмени от приятелския кръг на Николай Цонев, твърди източникът на Narod.bg.

Теренът е собственост на Министерството на отбраната, показа нашата проверка и се води местност „Център- Зона“А“- юг, р-н „Средец“ според кадастъра.

Армията получава апетитната сграда през 1988 г. Тогавашният кмет на София Стефан Нинов на 1 юли подписва заповед и разпорежда РТП „Обществено хранене“ към бившия Ленински район да предаде на МО сградата на ул. „Иван Вазов“ 6 заедно с принадлежащите й терени и складови помещения, известна по това време като ресторант „Чайка“.

Реклама

По-късно ресторантът придобива прозвището „Покойника“. В замяна на това началникът на тила на Българската армия дава безвъзмездно на Столична община диетичния стол на МО на ъгъла на ул. „Васил Левски“ 7 и ул. „Иван Вазов“ – точно срещу Народния театър.

По-старото поколение софиянци помнят, че навремето това бе сладкарница „Бамбука“, където се събираше софийската бохема и каймакът на интелектуалния ни елит. После стана офис на Първа инвестиционна банка.

Пернишките мутри вече имали готов проект за вдигането на небостъргач, който тепърва ще научим дали има необходимите разрешения предвид мястото – топ центъра на София.

Допускането на сграда с такава височина наистина е възможно – абсурдът е базиран на вратичка в чл. 27, ал. 3 от Закона за устройството на територията (ЗУТ) и по-точно на тълкуването му от заместник-министъра на регионалното развитие Савин Ковачев от кабинета „Сакскобургготски“ отпреди 15 години, че имот, който граничи с 3 или повече улици, както Дома на покойника, може да бъде застрояван неограничено в плътност и височина, независимо какво предписва устройствения план на София.

Този т.нар. „казус НИКМИ” даде зелена светлина на първите високи чудовища в софийското небе — трите небостъргача до НДК, и отвори кутията на Пандора за всички останали.

10 Коментара
 1. BE CAREFUL WHO IS ABOVE YOU казва

  ТУК ДОКАЗВАМЕ ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА ( HUMAN RIGHTS ) И ФАШИЗМА НА “ ГЕРБ“.

 2. BE CAREFUL WHO IS ABOVE YOU казва

  “ But if I cast out demons by the finger of God, then the Kingdom of God has come upon you.“

  Luke 11:20, The Bible

 3. BE CAREFUL WHO IS ABOVE YOU казва

  “ Then it goes and takes along seven other spirits more evil than itself, and they go in and live there; and the last state of that man becomes worse than the first.”

  Luke 11:26, The Bible

 4. BE CAREFUL WHO IS ABOVE YOU казва

  ДОЛНОПРОБНА ИЗМЕТ !!!

 5. BE CAREFUL WHO IS ABOVE YOU казва

  НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ„ НО СТЕ ИСТИНСКИ„ ДЕМОНИ !!! ЩЕ ВИ ЗАПАЛЯ ЖИВИ !!!

 6. Локо Сф. от 1956 казва

  Относно военните имоти.Намерете и прочетете статията „Чиновници източвот военния бюджет“ поместева във в-к „Труд“ преди години. Там са описани няколко начина как се източват парите на МО и никой досега не е осъден.

 7. Веслинов казва

  Добре, че е вашия сайт, та да разбера какви схеми върти жена ми!

 8. Серафим Станчин казва

  Публикацията е пълна глупост!

 9. Андро Слабака казва

  Луксозен вертеп за бежанци ли ще правят пернишките мутри на ДС-ГУце АБВ-триперо?! 1/4 за украинки, 1/4 за негърки, 1/4 за циганки и 1/4 за джамбаз-траверси!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.