ПОРЕДЕН СКАНДАЛ: Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов е в конфликт на интереси – върти частен бизнес (ДОКУМЕНТ)

6 4 455

Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов от „Продължаваме промяната” е в конфликт на интереси, защото продължава да бъде в борда на частна фирма, докато управлява българското земеделие.

Сдружение „Българска легия антимафия” сигнализира Народното събрание за назначаването на Иван Маркос Христанов, който влезе в последния 47-и парламент от листата на ПП в Плевен, където бе поставен на първо място . От организацията обръщат внимание, че Христанов е в конфликт на интереси, а назначаването му от премиера Кирил Петков е в разрез на ЗПКОНПИ и Кодекса на труда.

„Българска легия антимафия” цитират в сигнала си до народните представители точните законови разпоредби, които са нарушени, като представят и факти, че към момента новият заместник-министър на земеделието е действащ член на борда на „И Ем Пи Инвест България” АД,

„Следователно, към настоящия момент г-н Иван Христанов е в конфликт на интереси, доколкото въпреки че заема висша държавна длъжност – заместник-министър на земеделието, той е вписан като член на Съвета на директорите (управляващия орган) на „И Ем Пи Инвест България” АД, ЕИК 203120042“, се посочва в сигнала на „Българска легия антимафия”.

В Търговския регистър не е налично вписване на решение Христанов за освобождаване от участие в търговското дружество.

Реклама

„След датата на назначаването му за заместник-министър на земеделието, а преди това и за избирането му за народен представител, по партидата на дружеството няма подавани заявления.

Нещо повече, обстоятелството, че Христанов е продължил да изпълнява длъжността на член на съвета на директорите на „И Ем Пи Инвест България” АД, ЕИК 203120042 и след 13.06.2017 г., е подаденото в Търговския регистър Заявление А5 № 20210224211845, по което е извършено вписване 20210302101442.

С това заявление е представен Протокол от заседание на Съвета на директорите на „И Ем Пи Инвест България” АД от 08.01.2021 г., който е подписан от г-н Иван Маркос Христанов – третия положен подпис“, разкрива „Българска легия антимафия”.

От организацията считат, че г-н Христанов е назначен в нарушение на императивната разпоредба на чл. 107а, ал. 1, т. 2 КТ и към момента е в конфликт на интереси. Затова призовават народните представители да извършат проверка по изложените в сигнала факти и обстоятелства.

Пълният текст на сигнала от Григор Вихров Здравков, член на Сдружение „Българска легия антимафия”, до Народното събрание:

6 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  ПРИМИТИВНА СВОЛОЧ !!!

 2. Мариана Сумистката казва

  ОТДАВНА СТЕ НАРУШИЛИ ВСИЧКИ ДОПУСТИМИ НОРМИ НА ЕДНА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА !!!

 3. Мариана Сумистката казва

  ВАШТЕ НАГЛИ КУРВИ НЯМАТ КАПКА СКРОМНОСТ !!! ОЩЕ ПО– МАЛКО СРАМЕЖЛИВОСТ…..

 4. Мариана Сумистката казва

  ЩЕ ВИ ОПАНДИЗЯ УРОДЛИВИТЕ “ ПАТЕРИЦИ“ ЗА ОТРИЦАТЕЛНО ВРЕМЕ !!!

 5. Д-р Менгеле казва

  По тироида ще ги разпознаете.

 6. BE CAREFUL WHO IS ABOVE YOU казва

  ТОЗИ Е МУТРАК…

  НА ВАМПРИТЕ “ С ЛЮБОВ“- ВСЕКИ ЧОВЕК ПРИНАДЛЕЖИ ПЪРВО НА СЕБЕ СИ„ А ПОСЛЕ НА КАКВОТО И ДА БИЛО.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.