Зам.-шефът на парламента Росица Кирова притежава пристанище и 11 кораба

10 5 430

Депутатът от ГЕРБ Росица Кирова притежава свое пристанище на река Дунав заедно с 11 кораба!

„Декларирам конфликт на интереси, защото аз съм собственик на пристанище и притежавам 11 плавателни съда, кораби, които извършват различна дейност”, обяви зам.-председателят на Народното събрание от ГЕРБ Росица Кирова.

Повод за признанието стана обсъждане на промени в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България. Един от спорните въпроси се оказа заплащането на такси от кораби.

„Как ще издам фактура сама на себе си“, попита Кирова и обясни, че притежава пристанище с 11 кораба.

Законопроектът цели транспониране на евродиректива и днес бе приет на първо четене.

Реклама

Росица Кирова се прочу като лидер на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ във Видин. През 2020 г. обаче тя се качи в джипа на тогавашния премиер и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. Това доведе до изгонването й от ИТН.

Росица Кирова бе много активна като граждански деец във Видинско.

След като бе прокудена от партията на Слави, Борисов я лансира като водач на листа от ГЕРБ, а впоследствие я издигна и до зам.-председател на НС. Оказа се, обаче, че Кирова е и много солидна бизнесдама.

Вероятно корабите и пристанището на Росица Кирова са в активите на нейната фирма „Дунавски дражен флот Видин” АД, в която е в Съвета на директорите.

Освен това Кирова е едноличен собственик на ДДФ ЕАД,  „Интер солар 12” ЕООД, а в „Росита” АД и „Цитадела БГ” е в Съвета на директорите.

10 Коментара
 1. йййй казва

  Навремето беше много вървежна курва.
  На доста народ изяде куровете.

 2. joran казва

  добре е осаребрила даденостите й

 3. BE CAREFUL WHO IS ABOVE YOU казва

  ЖЕСТОКО! И КОЛКО МАЛОУМНИ ХАКЕРА ПРИТЕЖАВА?

 4. BE CAREFUL WHO IS ABOVE YOU казва

  ОСТАВИХ ДА СЕ ИЗКАЖАТ ВМЕСТО МЕН…. ТОВА„ КОЕТО ИСКАХ ДА КАЖА Е„ ЧЕ НАГЛОСТТА НА КУРВИТЕ СЕ УВЕЛИЧАВА С ВРЕМЕТО.

 5. Пешо казва

  Как ги е натрупала толкова бързо. Има се презвид крехката й възраст. Други да това работят няколко поколения непрекъснато.

 6. Со керез казва

  Циганска мафия, Пешо. По типоира ѝ личи на „вървежната“.

 7. Со керез казва

  Впрочем, пачата е доста грозна, с вулгарна физиономия. Освен това, развива ревматоиден артрит, автоимунен – вж. ставите на пръстите ѝ. Има мангал – има ревматоиден артрит

 8. Со керез казва

  Сори, тироида.

 9. Мариана Сумистката казва

  Но ед доволна от “ постиженията “ си….

 10. Влашка Роси казва

  Едва ли ги притежава лично, най- вероятно е поставено лице. За награда видинската мафиотка Роси стана заместничка на шефа на Парламента Росен . Двамата заедно ще ни заблуждават,че се вършщи нешо смислено докато нагло и умело продължават да крадат европейските пари. В България колкото повече си откраднал и си се изложил , толкова повече се издигаш. Не е Америка,тук е страната на неограничените възможности. За милоиони няма закони, за кокошка няма прошка…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.