БРАВО! Гроздан Караджов не е дал и стотинка на строителите на Бойко, източили „Хемус”

0 1 824

„Наистина, откакто съм министър, не сме плащали за магистрала „Хемус”. Причината е, че в специалната сметка за довършването на тази магистрала няма средства.

Това заслужаващо аплодисменти изказване направи вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов в отговор на журналистически въпрос след днешната му среща с превозвачите за толсистемата.

Той бе зададен по повод информацията, че строители напускат площадката на опосканата АМ „Хемус”.

Последното плащане е направено на 20 декември, но това е станало без мое знание, каза Караджов. „Оттогава насам ние не сме плащали нито стотинка и това е поради факта, че в бюджета няма нито стотинка по специалната сметка за „Хемус“.

По издадени фактури възниква задължение да бъде заплатено ДДС и това не е справедливо. Надявам се в много скоро време този пореден възел да бъде разплетен“, каза още вицепремиерът.

Самата среща с превозвачите бе по повод несъгласието им с разширяване на обхвата на толсистемата и повишаването на тарифите.

Реклама

Тя завърши с решение да бъде създадена специална работна група, която още от 9 часа утре почва да гледа новите предложения на бранша. Едно от тях е например да има отстъпки за над 3 хиляди пропътувани километра по републиканската пътна мрежа.

Летните ремонти по пътищата започнаха, каза още вицепремиерът след срещата.

„Имам много снимки на телефона си, защото съм помолил навсякъде, където фирмите са подписали споразуменията за продължаване на старите договори, да ми изпращат снимки от началото.

Последните снимки, които имам от вчера са от Витиня, където започна рязане на асфалта и оправяне на дупките, така че той да стане безопасен за тежкотоварния трафик, който е насочен по този път.

Веднага след това, след като бъде ремонтиран виадукта на „Хемус“, заради който е свалено тежкотоварното движение, ще бъде започнат и основен ремонт.

Той ще мине през проектиране, за което ще бъде проведена процедура по ЗОП и след това още една процедура по ЗОП за изпълнение на основен ремонт“, каза Караджов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.