Войната като бизнес: Олигарх на Бойко врътна руска схема с имоти в Дубай (ДАЛАВЕРАТА)

6 5 263

Нов сенчест бизнес се е отворил пред нашите милионери с имоти в Дубай. Които, които, оказа се, хич не са малко. Първопроходец в новата схема, която върви под булото на войната на Русия срещу Украйна, е олигархът на Бойко Велико Желев, скубнал стотици милиони покрай обществените поръчки на хунтата ГЕРБ.

Българите с дебели портфейли като Велико Желев били атакувани с оферти от руски олигарси, които имат имоти в Швейцария и на други тузарски дестинации в Европа.

Схемата е проста – двете страни разменят апартаменти и къщи, като тези в Дубай са с доста по-ниска оценка. Тоест, българите правят солидни печалби.

Причината е в потенциалната конфискация на имущество, която заплашва руските милиардери и мултимилионери на Стария континент. Дубай е един от оазисите за сънародниците на Путин, като олигарсите изкупуват каквото им попадне в емирството, пише „Галерия”.

Според източник на вестника пръв на схемата се светнал именно Велико Желев, собственикът на „Хидрострой“ и виден строител на магистрали при предишното управление на шайката ГЕРБ.

Изтекоха документи, че варненецът притежава 10 апартамента за 4 милиона долара в баровския пясъчен рай.

Реклама

Преди време МВР шефът Бойко Рашков разкри, че пътен бос , е изнесъл 21 милиона лева в Дубай от парите, дадени му за единия от лотовете за магистрала „Хемус”.  Министърът не извади име, но с усмивка го назова „Велик и жилав“.

Велико Желев отворил на далаверата и други българи

Най-имотна сред тях изненадващо е Ралица Димчева Иванова. Дамата има 21 апартамента на обща стойност над 14 милиона долара, става ясно от данни на международното журналистическо разследване „Разкритията от Дубай“. Родената през 1969 г. бизнес дама е бивша съпруга на ген. Явор Матеев, командир на съвместното Командване на специалните операции в армията ни.

Тя и синът й Ален Яворов Матеев са представители в България на израелска фирма за киберсигурност, която продава шпионския софтуер „Пегас“. Също така тяхната фирма Indesign Global Limited е строила злощастния ни павилион в Дубай срещу 905 000 лв. държавни пари.

Заради скандалите там започна проверка от прокуратурата, като преди дни стана известно, че договорите ще се проверяват и от Агенцията за държавна финансова инспекция.

Иначе според изтеклите данни общо 240 българи или постоянно пребиваващи лица у нас имат имоти в Дубай на обща стойност 160 милиона долара.

6 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  ЗА КОРУПЦИОННИ СХЕМИ НА ГЕРБ СЪМ СЪГЛАСНА„ С ПРИВКУС И ОРИЕНТАЦИЯ КЪМ “ БИЗНЕСА“…. НО ЗА ОЛИГАРСИ„ КОИТО СА НА НЯКОГО„ ТРУДНО МОГА ДА РАЗБЕРА НАМЕКА !!!

 2. Мариана Сумистката казва

  ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА !!!

 3. Мариана Сумистката казва

  ИЗВЕРГИ – ВАМПИРИ !!!

 4. Мариана Сумистката казва

  ДОЛНОПРОБНА СВОЛОЧ !!!

 5. Мариана Сумистката казва

  НА ТОЗИ ЕТАП ТРЯБВА ДА БЪДЕ 400 ЛВ. ИЗДРЪЖКАТА ЗА СОЦИАЛНОСЛАБИТЕ…… ПЛЮС БЕЗПЛАТНИ
  ЛЕКАРСТВА…..ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ СМЪРДИ !!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.