Промяната: Олигарх под чадъра на Кирил Петков рекетира бизнесмен? (ОТВОРЕНО ПИСМО)

6 3 782

Промяна ли? Мафията е жива! Олигарх под чадъра на управляващата партия „Продължаваме промяната” рекетира бизнесмен, за да му отнеме работата на ГКПП „Капитан Андреево”.

Баровецът, чието име се свързва с организираната престъпност от времената на прехода, използва управляващите за криминален натиск. Това сензационно разкритие направи собственикът на фирма „Евролаб” Васил Димитров, който изпрати до медиите ,включително до Narod.bg, отворено писмо, в което прави главозамайващи разкрития за връзки на „Продължаваме промяната” с подземния свят.

Публикуваме пълния текст на писмото без редакторска намеса:

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ

Уважаеми Дами и Господа, уважаеми медии,

Във връзка с обществения интерес към провеждания според европейските изисквания фитосанитарен контрол на ГКПП „Капитан Андреево” и опитите да се внушат неистини за работата на експертите и фирмата ми, бих искал да уточня следното:

Казвам се Васил Димитров и съм собственик на „Евролаб 2011” ЕООД – търговско дружество, което има договорни отношения с над 700 фирми – вносители на храни. По силата на договор за наем с БАБХ, фирмата ми се задължава да използва наети помещения за подготовка на храни и стоки от животински и растителен произход за извършване на граничния ветеринарен и фитосанитарен контрол.

Цялата дейност на дружеството се осъществява въз основа на европейски регламенти и нормативни актове на ЕС. По време на официалния контрол на ГКПП, всеки вносител на храни, следва да бъде представляван пред БАБХ от оператор – отговорно за товара лице, което да отговаря за представяне на пратката при извършване на проверките пред компетентния орган.

Фирма „Евролаб 2011” ЕООД разполага с изградена собствена акредитирана лаборатория, работеща денонощно, оборудвана с най-модерна техника, отговаряща на всички изисквания за изследване на остатъци от пестициди в пресни плодове и зеленчуци. Разполагаме с квалифициран персонал. Лабораторията е създадена през 2012 г. за експресни анализи за остатъчни количества от пестициди в продукти от растителен произход. Дейността и се базира на препоръка от ЕК с цел изпълнение на Регламент (ЕС) 2019г/1793 относно засиления официален контрол, който се провежда върху вноса на фуражите и храните на граничните пунктове.

Лабораторията е акредитирана от службата за акредитации през ноември 2012г., преакредитирана е през следващите години и притежава Сертификат за акредитация с регистрационен №267 ЛИ/12.01.2022 г., валиден до 30.11.2024г. Всяка година „Евролаб” участва в международни професионални тестове, които са независими проверки за качеството на работата в лабораторията.

Организирали сме така дейността си, че лабораторният анализ да е готов в рамките на два часа , а не както беше преди години, когато пробите се изпращаха в лаборатории във вътрешността на страната и този процес отнемаше 3-4 дни. По този начин се предотвратяват струпвания на камиони и опашки от чакащи резултати, а това е основно изискване и молба от страна на турските власти. През годините многократно сме били проверявани от всички ангажирани с тази дейност ведомства.

Реклама

През месец февруари 2022г. с мен се свърза човек, близък и пряко свързан с  известен български бизнесмен, чието име се свързва с организираната престъпност от времената на прехода.

Той ми съобщи, че въпросният бизнесмен иска „да сложи ръка” на моя бизнес. Предложи да го продам на цена, определена от него. Предупреден бях, че ако откажа, дейността ми ще бъде отнета с помощта на държавата. Изтъкнато бе, че въпросният бизнесмен има протекции на най-високо управленско ниво и огромни финансови ресурси и всякаква съпротива от моя страна би била безсмислена.

След моя категоричен отказ посредникът отново се срещна с мен, за да разговарям по телефона лично с протектирания от държавата бизнесмен. С нервен глас той ми постави ултиматум да реша до 10 дни, защото в противен случай „юмрукът на държавата ще се стовари върху главата ми”, договорът ми за наем ще бъде прекратен от държавата, а аз и експертите – изгонени от лабораторията. Казано ми бе, че негови фирми вече са в готовност да поемат дейността.

Реших, че времето на рекета и изнудването е отминало, затова отново отказах. Бизнесменът с държавни протекции ме предупреди, че много скоро ще се разделя с бизнеса си.

Скоро след това – на 1 април 2022г. проблемите ми започнаха. Премиерът Кирил Петков лично пристигна на ГКПП „Капитан Андреево” и инспектира нашата лабораторна дейност, въпреки че не разполага с необходимата за това компетентност. След като той разпореди пълна проверка на дейността ни от всички възможни държавни органи, се досетих за разговора ми с олигарха и разбрах какво е имал предвид, когато ми обещаваше атака от „най-високо държавно ниво”.

Разбрах от собствен опит, че всичко срещу което сме се борили през годините назад не само все още съществува, а напротив – избуяло е в чудовищни размери до самия връх на държавната власт.

Оттогава, въпреки че нарушения не бяха открити, аз и служителите ми сме подложени на постоянен тормоз от държавните органи в лицето на зам.-министъра на МЗХ г-н Иван Христанов, ръководството на БАБХ в лицето на г-н Христо Даскалов и г-н Ангел Мавровски – всички те от една и съща политическа партия („Продължаваме промяната”, б.ред.).

Зам.-директорът на БАБХ г-н Ангел Мавровски постоянно ни повтаря, че има нареждане от директора на Агенцията г-н Христо Даскалов в кратък срок да се намерят мотиви и да се прекрати договорът ни за наем с БАБХ. Въпреки, че казусът е съдебен и трябва да се реши в съдебната зала, получих от Даскалов и нотариална покана да освободя помещенията, на които съм наемател. С надеждата да се справя с натиска и беззаконието, съм подал жалби и сигнали до всички компетентни органи в страната и чужбина.

Реших да информирам и медиите за оказания натиск, защото случващото се е нагледен урок, как се изземва частен бизнес в полза на мафията с помощта на държавния апарат.

Готов съм в най-скоро време да назова името на въпросния бизнесмен, впил пипалата си в настоящото държавно управление и продължаващ да източва държавния ресурс и сега,така както го е правил и през последните 20 години. И все още вярвам, че трябва без да се страхуваме, да показваме грозното лице на българската мафия, защото само така можем да се преборим с нея.

16.05.2022г. Управител : В.Димитров

6 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  ЕКСТРЕМИСТКИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ ИМАТ ДЪЛБОКИ МЕНТАЛНИ ИЗМЕНЕНИЯ… КАТО ЦЯЛО МНОГО БЕДНИ НА КАКВИТО И ДА Е ИДЕИ…НО ЗЛОБНИ КАТО КРОКОДИЛИ.

 2. Мариана Сумистката казва

  ИЗВЕРГИ СЪС СПЕЦИАЛЕН ТРЕНИРОВЪЧЕН РЕЖИМ !!!

 3. Мариана Сумистката казва

  Тъй като вашите садистични психопатски “ сили“ нямат истински професии, ще се наложи да берете плодовете на тяхната уродливост в национален мащаб.

 4. Мариана Сумистката казва

  ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА !!!

 5. Шок казва

  Точно ти ли Васе ще ми говориш за мутри и мафия? Неща, които самият ти си правил, сега ти се струват нередни, каква ирония на съдбата, а?

 6. […] Промяната: Олигарх под чадъра на Кирил Петков рекетира… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.