„Лукойл” от 15 години не плаща и стотинка данък – ще се намеси ли Агенция „Митници”?

3 1 401

„Лукойл” не плаща данък печалба в България от над 15 години, крайно време е да го направи, има проблем, изисква се намесата на държавата, Агенция ”Митници” трябва да отговорят защо не се намесват.

Това заяви по БНТ Ивайло Мирчев, депутат от ”Демократична България”, заместник-председател на Комисията по енергетика в Народното събрание.

„Българската държава има широки възможности да влияе върху „Лукойл“. Трябва да се назначи представител на държавата чрез конкурс, който да защитава българския интерес“, допълни той.

По думите му в момента българската държава има златна акция в „Лукойл“, но интересът, който се защитава, не е българският, а е на „Лукойл“.

Реклама

„Вече имаме по-ниски цени на газ от тези, които имахме с „Газпром“, няма смисъл от връщане назад. Цените на природния газ от януари до април ще си останат по-високи от тези, които ще плащаме от май до декември“, поясни Ивайло Мирчев.

Според него българското правителство е взело правилно решение да си диверсифицира доставките. Ивайло Мирчев подчерта, че паниката на опозицията относно газа не работи.

„България трябва да подкрепи разширяването на НАТО с Финландия и Швеция, трябва да укрепим нашата сигурност“, каза още Мирчев.

„Северна Македония и Албания трябва да бъдат приети бързо в Европейския съюз. Нашето желание е РСМ и Албания да бъдат членове на ЕС, няма промяна в българската позиция, след промяна на Конституцията в Северна Македония. България немалко компромиси е направила, Македония е на ход“, каза още Мирчев.

Той се съгласи с тезата, че „незапочването на преговорите сега означава подарък за Путин“. „Те са готови повече по всички компоненти, отколкото когато България беше приета в ЕС през 2007 година. Трябва да отстояваме българския интерес и не трябва да се подлагаме на натиск“, допълни Ивайло Мирчев.

3 Коментара
  1. Мариана Сумистката казва

    Ние чудовищата се привличаме, БОКЛУЦИ…

  2. Мариана Сумистката казва

    АБСОЛЮТНО Е ДОСТАТЪЧНО ДА СИ НАГЪЛ ПСИХОПАТ„ ЗА ДА СИ ЖИВУРКАШ В ПОЛИТИКАТА.

  3. Психиатър казва

    А на Мариана и хлопа дъската…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.