Гешев приюти калинката Бетина Жотева! Тя: „Не помня какво работя“

4 3 497

Главният прокурор Иван Гешев взе на работа поредната вярна гербаджийска калинка – доскорошния председател Съвета за електронни медии (СЕМ) Бетина Жотева. От понеделник тя работи в дирекция „Публична комуникация“ към администрацията на главния прокурор, съобщи „Свободна Европа“

Шефът на пресцентъра на прокуратурата Веселин Иванов разказва, че Жотева е била назначена в дирекцията „до провеждането на конкурс“. Това е използвана и преди практика в прокуратурата за бързо назначаване на кадри.

Сама тя, обаче, призна, че не знае какво точно работи.

В телефонен разговор пред „Свободна Европа“ тя е заявила: „Ами, това вече са много такива въпроси… За какво, кому е нужна тази информация”, попитала на свой ред бившата председателка на СЕМ, след което е добавила: „Ами, не мога да ви я кажа. Смисъл, не си спомням точно какво”.

Бетина Жотева беше назначена за член на СЕМ от президента Росен Плевнелиев. Тя председателстваше медийния регулатор от 2020 до 2022 г. На 9 май президентът Румен Радев назначи на нейното място дългогодишната военна репортерка от бТВ Габриела Наплатанова. Съпругът на Наплатанова е пилотът и командир на авиобазата „Граф Игнатиево“ ген. Николай Русев.

Реклама

Наскоро в прокуратурата бе открит отдел „Институционални и международни отношения“ към дирекция „Публична комуникация“ към Администрация на главния прокурор“.

Бетина Жотева има бакалавърска степен от университета в Будапеща и е магистър по философия и философски науки в Софийския университет. Говори английски, френски и руски език.

Журналистическата ѝ кариера започва през 1990 г. като водеща на новини и редакторка в БНТ, а след това е била кореспондент на обществената телевизия в Белград, Персийския залив и в различни стотлици в Западна Европа. От 2000 до 2005 г. е кореспондент на в. „Труд“, а от 2005 до 2007 г. работи към НАТО като консултант и анализатор.

Между 2007 и 2010 г. Жотева е първи секретар по въпросите на връзките с медиите и комуникационните стратегии в българското представителство в Брюксел. Между 2010 и 2013 г. ръководи пресцентъра на финансовото министерство. След това заема същата позиция в Министерството на икономиката и енергетиката и в кабинета на Екатерина Захариева, докато заема поста на вицепремиер в служебния кабинет на Георги Близнашки.

После е говорител на Министерството на външните работи, докато министър е Даниел Митов. През 2016 г. става член на СЕМ.

4 Коментара
 1. Пламен казва

  А преди да стане Жотева, беше Чампоева. Помним.

 2. БАЦО казва

  ШЕ МУ ПАПКА АНАЛА – БИЛА СТРЪВНИЦА

 3. Со керез казва

  Ромска пача. По тироида ще ги разпознаете.

 4. Со керез казва

  Тя много грозна, бе Бацо.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.