В 12 без 5: ПП атакува Слави: „Мрън-мрън”!

2 1 949

Броени часове преди коалиционния съвет да обсъди антикризисните мерки, по тях говорят само представители на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

БСП и ИТН подчертано отсъстват от лансирането на различните предложения, въпреки че в последните дни основно социалният министър Георги Гьоков говореше за пенсиите например.

В сутрешните блокове на телевизиите днес имаше офанзива от представители на ПП – Венко Сабрутев по Нова телевизия, Даниел Лорер по БНТ, Андрей Гюров по Би Ти Ви.

Участията им не родиха големи новини след това, което се разбра вчера за основните идеи. Сигналите за напрежение в коалицията бяха неглижирани. На въпрос как ще коментира поста на Слави Трифонов от снощи, че в управлението на страната напоследък „стават непонятни неща“, Лорер днес пренебрежително заяви: „Звучи ми като мрън-мрън“.

„В хазната има достатъчно пари, за да си позволим мерки за 2 млрд. лв. Ние ги слагаме на масата и се надяваме в коалиционния съвет максимално бързо да се съгласим за това“, коментира още Лорер.

Реклама

Според него корупционните практики и течовете от последните 10 години са в пъти повече, от това, което ПП предлага като инфлационни мерки. „Но течовете са изтекли и не е имало прокуратура, която да ги намери навреме. Сега разчитаме на европейската прокуратура, която поне да намери европейските средства у нас“, каза той.

Недоволни от диалога по мерките са и синдикатите, които утре ще участват в протестите на различни групи в София. Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“, каза днес пред БНТ, че научават от медиите какво предлагат управляващите.

Манолов изрази учудване за кого се вдига таванът на пенсиите на 3400 лв., като сподели сметки, според които човек, осигурявал се само на максимален осигурителен доход, ще получи малко над 1800 лв. пенсия.

Губим работни места, без да увеличаваме безработицата, защото намалява работната сила, коментира и Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал.

По-късно днес премиерът Кирил Петков ще се срещне отново с превозвачите в опит да тушира протестите. Първата среща се провали, а след нея изтече запис, който допълнително влоши отношенията между протестиращите и управляващите.

2 Коментара
  1. Мариана Сумистката казва

    АЗ СЪМ ЦИГАНКА.

  2. Мариана Сумистката казва

    САМО КАТО “ ПРЕДСКАЗАНИЕ“ – ЦЯЛАТА ПАПЛАЧ ЩЕ СЕ ОБЪРНЕ СРЕЩУ ВАС, ФАШУГИ…. И ЩЕ ВИ ОГЛОЗГА„ КАКТО ГЛОЗГА МЕН СЕГА.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.