СКАНДАЛ в Narod.bg: 53 млн. за АМ „Хемус” изчезнали със знанието на Маджо

1 4 807

53 милиона лева за лот 5 на магистрала „Хемус”, изтеглени за година и 3 месеца от подставени лица (предимно неграмотни роми, някои свързани с ДПС) на единствения обвиняем за грабежа Борислав Колев – Пачката, са дръпнати на каса със знанието на биг боса от СИК Младен Михалев – Маджо, преди години шеф на бившия премиер Бойко Борисов.

Запознати с колосалното източване обясниха пред Narod.bg, че и до момента пачките, изтеглени на каса от „Интернешънъл Асет банк”, зад която наднича Маджо, за което Narod.bg пръв съобщи, се водят безследно изчезнали.

Нашите информатори са категорични, че Младен Михалев е знаел за абсолютно всяка транзакция и е бил наясно, че веднъж изтеглени от „мулетата”, парите за магистралата ще потънат по върховете на бившите управляващи от ГЕРБ.

По-рано днес това бе потвърдено и Софийския градски съд – магистратите разкриха, че събраните досега доказателства по делото за пране на пари от строителството на АМ „Хемус” сочат, че е налице добре организирана и планирана схема, в която са взели участие и хора на високи държавни позиции.

Затова и СГС потвърди домашния арест на единствения обвиняем по делото Борислав Колев – Боби Пачката.

Реклама

Борислав Колев беше обвинен през декември 2021-а за пране на 53 млн. лева от строителството на аутобана. Първоначално мъжът беше оставен в ареста, където е поискал да съдейства на разследването, като посочи имена. „Искам да предам съобщение от името на брат ми. Той би желал лична среща с вътрешния министър Бойко Рашко и, ако прецени, Иван Гешев, тъй като брат ми разполага с информация от съществено значение по повод разследването.

Смятам, че никой не мисли, че брат ми е крайният получател на тези 53 млн. лева. Отговорете си, след като става дума за такива мащаби. Дайте си сметка за хората, интересите и влиянията, които са замесени. Няма да бъда по-точен”, заяви пред медиите Иво Колев, брат на обвиняемия Боби Пачката.

След конфликта на наблюдаващите прокурори по делото „Хемус“ с разследващите полицаи от ГДБОП и техния началник Калин Стоянов, двама от тримата магистрати си направиха отводи. Те обаче не бяха приети от Софийската апелативна прокуратура.

Оттам обясниха пред, че след като са се запознали „с изложените в самоотвода факти и мотиви, както и с материалите, съдържащи се в преписката“, не са установили да има законово основание за отвод. НПК казва, че по едно дело не може да работи прокурор, който „може да се счита предубеден или заинтересован пряко или косвено от изхода на делото“.

Защо обвинителите са се почувствали предубедени или заинтересовани от изхода на делото за грабежа „Хемус” – остава загадка.

1 Коментар
  1. […] СКАНДАЛ в Narod.bg: 53 млн. за АМ „Хемус” изчезнали със знан… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.