Ку-ку: При Бойко и чекмеджетата бяха пълни

9 2 777

При Борисов хлябът беше 1 лев, сега е 2.50. Горивото при Борисов – 1.50 лв., сега е 3.50. Газът и токът са в пъти повече, зеленчуци – много повече. Честита ви промяна.

Променяйте се! Като осъзнаете какво е станало, утре вече е късно. Знаменателни думи на най-видния Бистришки тигър, отишъл да порита поради липса на важни държавни дела. Не че докато ги имаше не поритваше сегиз-тогиз, но откакто е екс, бившият премиер по-трудно успява да влезе в новините.

Но все пак успява. Ето например с цените. Ами да, заслугата да са били такива си е изцяло негова. А вината днес да са други – на сегашните управляващи. Не на обстоятелствата по световните пазари, не на войната в Украйна, не и като следствие от собственото му управление.

Да, при Борисов и чекмеджетата бяха пълни. Кои чекмеджета, на кого чекмеджетата най-вече е друг въпрос, както и с какво. Това пак остана малко встрани от камерата. Тя обаче не пропусна да заснеме аплодисментите, с които набързо сбраната агитка около оратора посрещна сърдитата му, че и заканителна реч.

Сигурно и избирателите на ГЕРБ са аплодирали пред телевизорите с някоя сочна реплика по адрес на Промяната. Няма как да не се замислим, че точно такива хора, манипулирани на първосигнално ниво, гласуваха за демократичния бащица, който ги пазеше от комунизма. Така гласуваха, че три мандата ги управлява.

Но управлява и нас, за съжаление. Нас, които прекрасно знаем от кои точно комунисти ни опази Борисов – от измислените, а не от обитаващи сараи. Не може да му се отрече обаче, че има талант да отиграе всяко воле.

Без да му мигне окото, използва създалата се криза, за да направи ярка опозиционна контраатака към властта. Вкара в употреба и пропагандата: „Газът – в пъти повече, токът – в пъти повече, зеленчуци – в много пъти повече“ – все неща, които едва ли масовият гласоподавател ще седне да изчисли с калкулатора дали са в пъти повече или с 20 процента.

Реклама

Няма да изчисли, но ще се възмути и ще каже – добре си бяхме с Бойко. Това е и целта – сегашните са маскари, вземат заеми, но не е време за избори сега, рано е. А кога ще им дойде времето? Когато и последният българин разбере колко е вредна промяната. В цялата тази пледоария няма нищо ново.

До болка познатият стил на Борисов да вплита в едно истини и неистини, нищо повече. Единственото ново е това, че Борисов за пръв път, откакто е в опозиция, ясно заявява – аз и само аз ще дам знак кога е време за избори.

Нищо, че всичко е толкова зле, няма сега да бутаме правителството. Хем е рано, хем утре вече ще е късно. Е, къде е логиката, Бате Бойко? Нема такава. Ама то, след мач, уморен, пък и ядосан на тия келеши, каква ти логика, дай да изокаме нещо, че да не ни забравят.

Хора с повече от една гънка в мозъка едва ли ще се хванат на това. Видно е, че на Борисов изобщо не му се ходи на избори. Видно е и без изявленията му. Защото ако сега са изборите, няма кой съдия да свири дузпа.

Бистришкият тигър от Банкя като нищо ще вкара още по-малко депутати, а и при войната в Украйна и явните последствия за цял свят на всеки кандидат-управляващ му се вие свят при мисълта да управлява.

Затова и го е яд толкова – просто няма полезен ход в момента. А пък и за обозримо бъдеще. Затова са всичките тия „лев и пеесе“ лакърдии. Малко недоизказана остана само финансовата експертиза на бившия премиер за теглените от правителството милиардни заеми. Нищо – следващия път по-детайлно.

Автор: Стефан Стефанов, actualno.com

9 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  КУПИЩА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ВАШАТА УРОДЛИВОАТ И КРАЖБИ !!!

 2. Мариана Сумистката казва

  ТОЯ ПЪТ ВАМПИРИТЕ ЩЕ ПИЯТ МАЛКО ПОВЕЧЕ ЗАРАЗЕНА КРЪВ ОТ ОБИЧАЙНОТО !!!

 3. РАКЕТА СС 123 казва

  ПОСЛЕДНИЯТ ЕТАП НА УРОДЛИВОСТТА ВИ НОСИ МНОГО РАЗОЧАРОВАНИЯ, ДЪЛЖАЩИ СЕ НА ЗАВИСТТА„ КАКТО ВИНАГИ….

 4. Мариана Сумистката казва

  МНОГО ГРОЗНА УРОДЛИВОСТ„ КАКТО И В ПРЕДИШНИТЕ И ЕТАПИ„ МЕЖДУВПРОЧЕМ !!!

 5. Бай Ландо казва

  От кога кражбата в Регион Папуристан се води за престъпление? За последните 33 години всики крадоха, а нито един голям крадец не е дори съден, камо ли осъден!

 6. Мариана Сумистката казва

  Европейския съд ще научи, че сигнали са били подавани многократно, както към полицията, така и към социална мрежа, така също и към сайт, имащ подобно предназначение. Разбира се, с още по- унизителен ефект.

 7. Мариана Сумистката казва

  ИЗРОДКИ !!!

 8. Мариана Сумистката казва

  ТАКА ЩЕ ВИ СИНХРОНИЗИРАМ С ЕВРОПА„ ЧЕ ЩЕ ВИ ИЗЛЕКУВАТ ЗА НУЛА ВРЕМЕ !!!

 9. Мариана Сумистката казва

  СЛЕД КАТО УСТАНОВИХМЕ„ ЧЕ СТРАНАТА ИМА ОГРОМНИ ПРОБЛЕМИ С КИБЕРСИГУРНОСТТА И ЧОВЕШКИТЕ СВОБОДИ„ МОЖЕМ ДА ПРИСТЪПИМ КЪМ ЕДНО ЯСНО ДЕФИНИРАНО ДЕЛО ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ„ ПСИХИЧЕСКИ И ФИЗИЧЕСКИ ТОРМОЗ„ НАРУШЕНИЯ НА ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ СВОБОДИ СПОРЕД КОНВЕНЦИЯТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.