ПАДЕНИЕ: Протеже на Корнелия спипан да краде пари от служебната каса

0 3 839

Тенденцията да се издигат за директори на разни структури и предприятия членове на БСП, независимо дали имат нужните професионални качества, вече дава плодове във Видин. Там през последните години като главен кадровик се изявява депутатът Филип Попов. И ето какъв е резултатът от това!

Шефът на Индустриалната зона в града – червеният Фидел Петров, тези дни е уволнен. При това най-позорно, както обясняват запознати.

Той е заловен да краде пари от служебната касата.

Източниците ни допълват, че Петров е поставен за директор не защото е голям експерт по индустриалните зони, а защото от години е примерен член на БСП, верен последовател на депутата Филип Попов, пише „Уикенд”.

По линия на клиентелизма Корнелия Нинова го назначава за ръководител. Вярно, Индустриална зона във Видин е със затихващи функции, но и как да е друго положението, след като от години тя е в ръцете на хора, които нямат нужния професионализъм.

Реклама

Преди време на това място е имало опит да бъде създадена Безмитна зона. И това начинание завършва с фиаско. Иначе разположението на терена е златно – точно до река Дунав. Мястото обаче е използвано пълноценно само, докато наблизо изграждат втория българо-румънски мост над реката. Тогава с постройките в зоната се разпореждат строителите. 

Уволненият директор на Индустриалната зона Фидел Петров досега е бил шеф на дирекция „Хуманитарни дейности” в кметството на град Брегово. Запознати казват, че той говори български със силен акцент, но пък му е далеч по-лесно да се изразява на румънски.

За уволнението на Фидел Петров се разчува веднага, но във видинската организация на БСП е строго забранено инцидентът да се коментира. Нещо повече, веднага е пуснат слух, че господинът е наклеветен. Затова уж не бил уволнен, а само отстранен, но щяло да има „преструктуриране” и Петров отново щял да се върне като директор.

Едва ли обаче някой е повярвал на тази иначе оптимистична версия. Индустриалната зона във Видин така или иначе вече има нов директор – Огнян Асенов, който е бивш шеф на дирекцията на МВР в града, а също е бил и областен управител. Сега на него се възлагат поредните надежди да я съживи.

Фидел Петров, според запознати, преди време на два пъти кандидатствал за шеф на Регионалния инспекторат по образование във Видин, но без успех.

Явно защото министърът на образованието не е от БСП, смеят се източниците ни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.