Спецбухалката пожали Иван Гешев по делото „Недосегаемите“

7 2 289

Специализираната прокуратура е отказала да образува разследване срещу главния прокурор Иван Гешев по сигнал, свързан с делото „Недосегаемите“ и споразумението, сключено от Гешев по него.

Казусът попада отново в прокуратурата, след като следователят Бойко Атанасов е сезирал Министерството на правосъдието, а то препраща сигнала му към Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС), пише bird.bg.

Преписката е разпределена на Александър Мумджиев. Той констатира, че в него има твърдения за извършено престъпление от общ характер. Затова го изпраща към Върховната касационна прокуратура.

След като сигналът попада във върховната прокуратура, оттам експресно го изпращат по компетентност на Специализираната прокуратура.

Спецпрокуратурата пък отказва да бъде образувано разследване по сигнала срещу Гешев.

Апелативната спецпрокуратура потвърждава това постановление на 18 април, когато влязоха в сила промените в Закона за съдебната власт, с които от юли се закрива специализираното правосъдие.

Реклама

Всичко това отнема на прокуратурата 50 дни, завиден период на фона на дългите месеци, които обикновено се протакат проверките.

Според bird.bg следователят Бойко Атанасов не е разпитан и дори не е уведомен за постановения отказ Гешев да бъде разследван

Не е ясно дали е разпитан някой от другите потенциални свидетели, както и дали са снети сведения от самия Гешев.

Това не е първият път, когато спецпрокуратурата се занимава с този случай.

Точно преди Гешев да бъда избран за главен прокурор в края на 2019 г., спецпрокуратура съобщи, че е отказала да образуват досъдебно производство по сигнала на сдружение БОЕЦ за престъпление срещу правосъдието.

В сигнала си Атанасов изтъква, че с постановлението за прекратяване на наказателното производство, Гешев е осуетил наказателното преследване срещу обвиняемите, когато те вече са се признали за виновни и са осъдени като участници в организирана престъпна група.

7 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  “ Еволюцията“ на хейтърите показа, че ВСИЧКО Е ОМРАЗА.

 2. Мариана Сумистката казва

  БИХ МОГЛА ДА ОПИША НЕДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА НА ТАЗИ ДЪРЖАВА В МНОГО РЕАЛНИ КРАСКИ.

 3. Мариана Сумистката казва

  Всъщност, на европейците им предстои да се запознаят с ВАРВАРСКИТЕ “ ОБНОСКИ“ на цяла една държава.

 4. Мариана Сумистката казва

  По някакъв начин САДИЗМЪТ е съпътстван от една ужасяваща цикличност, така че след 50- 60 години очаквайте да бъдете застигнати от безподобни садистични събития. Няма война, която да е случайна!

 5. Мариана Сумистката казва

  За една година народният любимец Вл.Путин успя да се превърне в много мразен човек и то само заради помощите и преференциите за Украйна, които някои каймаклии успяха да си разпределят. Ама че малоумно варварско племе…

 6. Мариана Сумистката казва

  CARRY ON : CARRION

 7. Мариана Сумистката казва

  МУТРЯНСКА ДЪРЖАВА

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.