РЕВОЛЮЦИЯ! България национализира „Лукойл“

4 2 744

Революционно действие от българска страна – руската петролна база на „Лукойл“ край Бургас може да бъде национализирана!

„Рафинерията на „Лукойл“ през годините е използвала либийски, ирански, иракски нефт. Има сортове суров нефт, които веднага могат да заменят руския“, това обясни пред БНР експертът от Центъра за изследване на демокрацията Мартин Владимиров.

По думите му внушенията, че рафинерията не може да работи с друг, освен руски петрол, са политически.

Вътрешнополитическият аспект на това внушение Владимиров вижда в нежеланието на правителството на Кирил Петков да отваря нов фронт срещу руските интереси в страната.

Реклама

„Подозирам, че няма такова уверение на Европейската комисия за изключение, предоставено за България“, посочи експертът относно заявеното от финансовия министър и вицепремиер Асен Василев.

Според Мартин Владимиров, ако ръководството на рафинерията не възприеме нова стратегическа визия за доставките на суров нефт, може да се наложи нова законодателна рамка, която да позволи национализирането ѝ.

„В случая подобна мярка е оправдана, тъй като е засегната националната сигурност на България“, подчерта Мартин Владимиров.

„Ако не се подготвяше европейско ембарго върху руския петрол, руско ембарго върху природния газ за Европа щеше да е по-вероятно“, изтъкна Владимиров.

По думите му, след като загуби европейските си клиенти за петрол, Москва няма да иска да се раздели и с валутните си приходи от газа, още повече в разгара на война и икономическа криза.

4 Коментара
  1. Мариана Сумистката казва

    Образованите хора казват: революция е увеличение на прозводителността на труда ( макар и да звучи марксистки )

  2. Мариана Сумистката казва

    След около 50- 60 години ще жънете това, което сте “ посели“….

  3. Мариана Сумистката казва
  4. Мариана Сумистката казва

    А ПРОГНОЗАТА ЗА ВРЕМЕТО, БОКЛУЦИ, Е: ВРЕМЕТО ЩЕ ОСТАНЕ НЕПОСТОЯННО ЗА СЕЗОНА

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.