Първо в Narod.bg: Синът на Маргарита Попова от ГЕРБ стана зам. окръжен прокурор на София

13 4 244

Синът на Маргарита Попова, която бе вице на президента от шайката ГЕРБ Росен Плевнелиев, стана зам. окръжен прокурор на София, установи проверка на Narod.bg.

На сайта на кадровиците от Висшия съдебен съвет късно вчера е публикувано следното съобщение за поредното израстване на Николай Попов:

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет определи четвърта щатна длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура – София чрез трансформиране на една свободна длъжност „прокурор“ от щата на органа, считано от датата на вземане на решението.

За заемане на тази длъжност е назначен Николай Попов – прокурор в Специализираната прокуратура, считано от датата на встъпване в длъжност. Той има над 17 години юридически стаж.

В системата на прокуратурата постъпва през 2007 г., назначен на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура – София. Последователно е заемал длъжността прокурор в СРП, заместник административен ръководител – заместник районен прокурор на СРП, бил е командирован на длъжността прокурор в СГП и в СП. Към настоящия момент е прокурор в Специализирана прокуратура (вече разформирована, б.ред.).

Колегията определи седма щатна длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-градски прокурор“ на Софийска градска прокуратура чрез трансформиране на една свободна длъжност „прокурор“ от щата на органа, считано от датата на вземане на решението.

Реклама

Мотив за това са показателите от дейността по администриране, които сочат, че Софийска градска прокуратура е с най- високата административна натовареност от окръжните прокуратури.

За 2021 г. в СГП са отчетени 63 018 дейности по администриране, 30 720,7 точки, които са в пъти повече от останалите окръжни прокуратури в страната.

През лятото на 2020 г., в разгара на протестите, именно прокурор Николай Попов от Специализирана прокуратура изготвя искания за прилагане на СРС във връзка с досъдебно производство за ОПГ, целяща преврат, престъпление по Чл. 95. от Наказателния кодекс.

Искането е разписано от друг прокурор – Иван Първанов – син на бившия зам.-главен прокурор Валери Първанов от времето, когато прокуратурата се ръководи от Борис Велчев. В един изтекъл запис Бойко Борисов се обръща към него с галеното „Братиньо”.

В момента, в който Попов и Първанов изготвят документите за подслушване на протестиращите, те са със статут на командировани държавни обвинители от районна в специализирана прокуратура.

Медийни публикации свързват майката на прокурора Маргарита Попова както с Бойко Борисов, така и с ДПС.

13 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  Принципно, тези, които знаят, че българското законодателство е РАВНО НА НУЛА не се вълнуват от подобни новини….

 2. Мариана Сумистката казва

  ПРИБЕРЕТЕ СИ ДОЛНОПРОБНИТЕ САДИСТИЧНИ КОПЕЛЕТА !!!

 3. Мариана Сумистката казва

  einen Ausweis

 4. Мариана Сумистката казва

  Приберете си долнопробните садистични КОПЕЛЕТА !!!

 5. Мариана Сумистката казва

  ТО АКО СТАВАЛО САМО С КРАДЕНЕ„ КОПИ/ ПЕЙСТ И ДРУГИ ПОДОБНИ “ РАБОТНИ ПРОЦЕСИ“…..

 6. Мариана Сумистката казва

  ОК, НЕ СИ ГИ ПРИБИРАТЕ…. САМО ЧЕ ТЕ ВЕЧЕ НЕ СА ХАКЕРИ„ А СА ДОЛНОПРОБНИ ПРЕСТЪПНИЦИ !!!

 7. Мариана Сумистката казва

  ПРИБЕРЕТЕ СИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ„ КОИТО СТАВАТ ВСЕ ПО– НАГЛИ ВИРТУАЛНИ УБИЙЦИ !!! ЩЕ ОСЪДЯ МИНИСТЪРА НА КИБЕРНОСТТА ЗАЕДНО С ТЯХ !!!

 8. Мариана Сумистката казва

  РАЗБИРАМ„ ЧЕ СТЕ ГИ ПУСНАЛИ ДА Е ГАВРЯТ С ЕДНА НЕЗАЩИТЕНА ЖЕНА„ НО ВСИЧКО НАИСТИНА СИ ИМА ГРАНИЦИ. ПРИБЕРЕТЕ СИ ДЕМОНИТЕ !!!

 9. Мариана Сумистката казва

  КАТО НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ РЪКОВОДИТЕ ДЪРЖАВАТА„ ЩЕ ВИ ПРАТЯТ НАБЛЮДАТЕЛИ ОТ ЕВРОПА„ КАТО В ТУТЦИЯ !!!

 10. Мариана Сумистката казва

  КАТО В ТУРЦИЯ !!!

 11. Со керез казва

  Тия двамата си приличат като близнаци – сякаш имат една и съща прабаба от Флорес.

 12. Мариана Сумистката казва

  ОТВРАТИТЕЛНА ДЪРЖАВА НА ПРЕСТЪПНИЦИ„ КОЯТО СЪЗДАВА ИЗВЕРГИ !!!

 13. Мариана Сумистката казва

  ТАКА Е– КОИТО СИ ПРИЛИЧАТ„ СЕ ПРИВЛИЧАТ !!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.