Narod.bg уцели десетката: Бойко урежда сина на свой приятел във ВСС

1 4 045

Бойко Борисов продължава задкулисно да кадрува във Висшия съдебен съвет (ВСС). В момента ГЕРБ се опитва да пробута на ръководен пост при кадровиците на Темида бившия депутат от партията Александър Николов, установи проверка на „Галерия“.

Както първо Narod.bg съобщи по сигнал на магистрат, новината е качена на официалния сайт на ВСС, откъдето се разбира, че Николов, син на близкия до Баце Богдан Николов, е един от допуснатите кандидати в конкурса за директор на отдел „Човешки ресурси, административно и техническо обслужване и класифицирана информация“ в администрацията на „правителството на Темида”.

Заедно с него на финалната права в конкурса са допуснати още три дами — Сийка Куйбишева-Соленкова, Петя Николова и Гергана Райкова. Според наши източници обаче именно Николов е фаворит за поста предвид политическите обвързаности във ВСС и предвид факта, че зад гърба му стои партията на Борисов.

Александър Николов не е особено известен в юридическите среди, но затова пък е син на бившия шеф на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов, който е личен приятел на Бойко Борисов.

Докато беше шеф на федерацията Богдан Николов правеше гръмки изказвания, че дали ще има кръг от световното първенство по мотокрос у нас, зависи единствено от Борисов.

Мотолегендата и бившият премиер неведнъж са демонстрирали близкото си приятелство. Когато през 2011 г. лидерът на ГЕРБ беше мощно освиркан от феновете на спортно събитие в зала „Арена Армеец“, Богдан Николов яростно заяви, че „на тези хора им липсват първите 7 години“.

Неписан закон е, че оттогава Борисов не смее да се появи на публично събитие, освен ако не е сред предварително организирани ревностни фенове и симпатизанти.

Кой е Александър Николов и защо топлото административно местенце, за което кандидатства, е толкова важно?

Реклама

Ясно е, че овладяването на ВСС на абсолютно всички нива е от особена важност за ГЕРБ. С яростната си защита за главния прокурор Иван Гешев бившите управляващи дори не крият това. А постът, за който кандидатства доскорошният депутат от партията на Бойко Борисов, е особено важен, защото чрез него получава достъп до класифицирана информация, и то в чувствителен сектор като съдебната система

Въпреки че не е известен с кой знае каква кариера на юрист, Александър Николов по някакви неведоми пътища изглежда като абониран за ръководни постове. Съвсем наскоро например той единодушно беше преизбран за председател на Сдружението на администрацията в органите на съдебната власт.

Доскоро той беше чест гост на неизлизащото вече издание „Правен свят“, което яростно защитаваше позициите на Иван Гешев и остро критикуваше опонентите му.

Там Николов се изявяваше предимно по въпроси, свързани именно с ВСС.

Името на Александър Николов нашумя, когато беше избран за депутат в 45-ото Народно събрание от Плевенския многомандатен район с абсолютно убедителна преференция.

Сложеният на 16-то не- избираемо място в листата младеж събра внушителните 4232 преференциални гласа, които бяха повече от достатъчни, за да седне на депутатското кресло, за което отново първо Narod.bg писа.

Тогава мнозина се учудиха на бързата мотописта, по която младият и неизвестен Николов влезе в парламента, защото бе абсолютно непознат в Плевен и региона.

Вторият миг на слава за Николов дойде косвено чрез мобилния телефон на Иван Гешев. Миналата година главният прокурор бе сниман как си чати по джиесема с Pi ar Sevi Boiko (пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова – б.ред.) по време на заседание на правната комисия в парламента.

Докато Николов чете нещо от хвърчащо листче, в чата Гешев съобщава на Арнаудова, че в момента говори „Сашо Николов“, на което Арнаудова отговоря с лаконичен въпрос: „Ами сега?“.

Отговорът на Гешев е не по-малко многозначителен – разсмян емотикон.

1 Коментар
  1. митов казва

    тюфлеко който рупа по две шeпи хапчета е господин никой вечеqмен гледайте – БЪДЕЩЕТО СЪМ АЗ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.