СВИНСКИ ЧЕРВА: Депутатка от ПП набута съдружника си в НС (Рена Стефанова обслужва и Ники Еконта)

4 11 313

Депутатите пак са се омотали като със свински черва в скрити обвързаности. Иван Гешев поиска имунитета на Рена Стефанова от „Продължаваме промяната” заради образувано през декември 2021-а досъдебно производство за катастрофа на пешеходна пътека, при която с колата си блъснала пешеходка и ѝ нанесла средна телесна повреда – счупен крак.

Около народната избраничка от партията на Кирил Петков обаче има друг, по-интересен скандал. Тя назначи за свой сътрудник в парламента съдружника си, показа проверка на „Филтър“. Рена Стефанова от Русе е член на вътрешната и антикорупционната комисия и ще разчита на експертизата на…своя съдружник Ангел Стефанов, показва регистърът на Народното събрание.

Преди три месеца стана ясно, че и колегата ѝ Христо Петров – Ицо Хазарта, е дал пропуск за сградите на парламента на партньора си в бизнеса и свой импресарио Петър Денев. Хип-хоп изпълнителят обаче не е единственият нов депутат, който продължава порочната практика да се назначават роднини, съдружници, съпартийци и дори любовници за сътрудници.

В няколко поредни парламента например Станислав Станилов от „Атака“ назначаваше за свой сътрудник сина си, и то в различни области – енергетика и образование.

Братът на народния представител от ДПС Петър Чобанов беше експерт към икономическата комисия преди години. Дъщерята на Борислав Борисов от АБВ също беше сътрудник към комисията по култура, твърди се – по негово настояване.

Рена Стефанова е адвокат от Русе. Тя е съдружник с равни дялове с още двама души. Един от тях е Ангел Стефанов, показа проверка в Търговския регистър. Въпреки съвпадението на фамилиите двамата не са семейство, а само близки приятели, колеги и съдружници. Съпругата на Ангел Стефанов е Ива Рангелова, която е прокурор в Разград.

Реклама

Настаняването на двамата съдружници в „Лега консулт 2009“ ООД не е случайно. Депутатката е нейния бизнес партньор от години обслужват юридически куриерската фирма „Еконт“, собственост на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев.

Именно милионерът Събев беше един от първите членове на кабинета, анонсирани от Кирил Петков още преди да започнат консултациите с коалиционните партньори.  Той е най-големият спонсор на управляващата партия ПП.

Събев стана водач на листата на „Продължаваме промяната“ в Русе на изборите през ноември, а преди месец на учредителното събрание на партията в Пловдив беше един от делегатите и първи членове.

Още през ноември Събев е редил листата на новата партия, която спечели изборите. Затова не е изненада, че на избираемото второ място в листата за Русе е поставена доверената му адвокатка Рена Стефанова, която след това урежда с пропуск за парламента и съдружника си Ангел Стефанов.

Според обявената информация той ще ѝ помага в областта на вътрешната сигурност и обществен ред. Стефанова е зам.-председател на ресорната комисия.

В този парламент също има интересни сътрудници на народните представители.

Така например братът на Ди Джей Дамян Илин Савов помага на проф. Николай Радулов от ИТН, бившият протестър и заместник на партията на Бареков Ангел Славчев пък е с пропуск от „Възраждане“, а в ДПС ползват услугите на съпартийци и деца на бивши депутати.

4 Коментара
 1. Юлия Тодорова казва

  Милиционерите и непосредствени адвокати( повечето от АК-Русе са такива,начело с адвокат Басарболиев Огнян,мръсник и крадец) и сега и сега се мъчат да ни управляват.

 2. Калина Драгомирова казва

  Този адвокат Огнян Басарболиев от Русе е в действителност голям мошенник.Открадна апартамента на един човек в Русе.Как ли живее сега същия адвокат. И колко невинни хора осъди,,когато беше прокурор.

 3. Калина Драгомирова казва

  Този адвокат Огнян Басарболиев от Русе е в действителност голям мошенник.Открадна апартамента на един човек в Русе.Как ли живее сега същия адвокат. И колко невинни хора осъди,,когато беше прокурор.

 4. Борис казва

  Адвокат Огнян Басарболиев от Русе и от АК-Русе е педераст и плаща пари ,за да го ебът. Страшен гадняр. Доносник и бившо ченге.Ламтее за пари и за власт.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.