Ралица Симеонова – брюнетката, която коли и беси в партията на Стефан Янев (РАЗКРИТИЯ)

2 8 216

Ралица Симеонова е силният човек в новата партия на бившия служебен премиер Стефан Янев. Тъкмо амбициозната дама е пресявала мераклиите да попаднат в инициативния комитет, който на 5 май обяви създаването на партия „Български възход”.

Симеонова, която е родена в Лом през 1986 година, започва като редови чиновник в администрацията на президента Румен Радев. Още там допада на Стефан Янев, който я харесва в професионален и личностен план, твърдят източници на „Филтър”.

Докато генералът ръководи двете служебни правителства, тя неизменно е началник на кабинета му, ползвайки се с абсолютното му доверие. Когато Стефан Янев оглави военното министерство в правителството на Кирил Петков, никой не се изненада, че именно Ралица Симеонова бе избрана за заместник-министър на отбраната.

Тя беше второто назначение в кабинета след министъра и оглави най-важните ресори във ведомството. Вярната спътничка на Янев бе и първата, която си тръгна веднага след като шефът й подаде оставка.

В момента Ралица Симеонова е не просто координатор на новата генералска партия, а под нейно ръководство започна партийното строителство.

Реклама

Тя с лекота и удоволствие поема функциите на говорител и прави смели политически прогнози за бъдещето. Според нея разпадът на управляващата коалиция вече закъснява и това правителство повече не може да взима правилни решения.

Именно Симеонова, която вече наричат сивия кардинал в партията, е канила за участие в нея знаковите лица в политическия проект. Така в инициативния комитет попада бившата строителна министърка от последните два служебни кабинета арх. Виолета Комитова, която забърка голямата каша с пътностроителните фирми.

Заради спорните решения вече половин година са блокирани ремонтите на пътищата, които са изорани като след обстрели с реактивни снаряди на катюши.

Двойката от Пловдив проф. Пламен Моллов, стар кадър на НДСВ, и Поли Карастоянова, която от стюардеса стигна до шеф на Националния борд по туризъм, също била съгласувана с дясната ръка на Янев.

Двамата били предпочетени и заради близките си връзки с олигарха Георги Гергов, един от откровените врагове на лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Твърди се и че всички финансови подкрепления за новата партия, които идват от приближени фирми, ще бъдат разпределяни и насочвани по съответните направления след резолюцията на Ралица Симеонова.

2 Коментара
  1. Мариана Сумистката казва

    НИЗШИ ВИШИСТ– КИ ??

  2. Мариана Сумистката казва

    фашуги- машуги- КАШУГИ ??

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.