КРАНЧЕТО СЕКНА: Превозвачите вият на умряло по заповед на ГЕРБ – пионките на Бойко лапнаха 163 млн. за 2 години (ПОДРОБНОСТИ)

0 3 621

Транспортните босове вият на умряло срещу правителството – превозвачите за пореден път изпратиха работниците си да блокират България по заповед на ГЕРБ.

Защо, обаче, е драмата? Цените на горивата в целия свят рязко скочиха заради войната на Русия срещу Украйна, само нашият бизнес ли страда?

Превозвачите записаха тайно срещата си с Кирил Петков, пуснаха записа, за да провокират конфликт, а днес отново се бунтуват. Само за последните две години, обаче, транспортните фирми са получили над 163 милиона лв. субсидии, разкриха колегите от bird.bg.

Повечето от превозвачите на снимката имат фирми, получили щедри субсидии, включително председателката на конфедерацията им Магдалена Милтенова (в средата) и бившият депутат от ГЕРБ, съсобственик на Юнион-Ивкони Ивайло Константинов (вдясно).

Търсачката на bird.bg за коронасубсидии разкрива как транспортните фирми, касички на ГЕРБ и ДПС, получават милиони от хазната.

Вижте кой колко е взел:

Реклама

„Юнион Ивкони“ – собственост на бившия депутат от ГЕРБ Ивайло Констатинов, е прибрал 15 926 223 лв. Дупничанинът и шеф на регионалната структура на ГЕРБ е особено приближен до Бойко и затова сега страда от пресъхналото държавно кранче. Както първо Narod.bg разкри именно Ивайло Константинов откара финансиста на шайката Владислав Горанов в Сърбия, след като в средата на декември 2021-а бившият финансов министър бе сгащен с краден джип за 250 бона на ГКПП „Калотина“.

След като незнайно защо митничарите допуснали Горанов да си тръгне, вместо да бъде арестуван, час и половина по-късно именно транспортният бос на „Юнион-Ивкони“ влезе в Сърбия с негов автомобил, за да превози Горанов.

 „Карат С“ – фирмата от обръча на ДПС е лапнала 3 729 864 лв. и сега протестира… Собственикът ѝ Миролюб Столарски, превзел и софийските градски линии, е бил агент „Митко“ от „Държавна сигурност“.

Груп Плюс: 1 982 363 лв. Най-голям дял в „Груп Плюс“ ООД има Галя Топалова, която е и президент на компанията. Другите акционери са Зеки Байрам и Мюге Байрам.

М-БУС 3 020 489 лв. Фирмата е монополист в транспорта по Черноморието. Управител е Румен Христов, кандидат за депутат от „Български социалдемократи“

Арда Тур 1 954 724 лв. Собственост на ДПС бизнесмена Себахтин Исмаил, бивш общински съветник в Хасково.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.