ПО СПЕШНОСТ: Коалицията свири сбор за бедността и приемането на еврото

4 2 070

Финансовият министър Асен Василев свиква днес спешен финансов и икономически съвет за еврото и антикризисните мерки.

Коалиционните партньори ще обсъдят проекта за Националния план за въвеждане на еврото, който бе включен в дневния ред на последното заседание на Министерски съвет като точка 33.

Реклама

Точката отпадна след като в Народното събрание шефът на бюджетната комисия Любомир Каримански излезе с остра позиция. Той се противопостави от името на своята парламентарна група – „Има такъв народ“ на начина, по който финансовият министър се опитва без обсъждане да вкара плана за еврото.

Това е в противоречие с коалиционното споразумение, в което е записано, че такъв план ще се приеме след широка обществена дискусия и анализи на всеки три месеца за инфлацията и покупателната способност на българите.

Депутати коментираха очакванията за новия план за въвеждане на еврото, който всъщност е старият план – на служебното правителство от юли миналата година. Той предвижда въвеждане на еврото през преходен период през 2024 г.

4 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  МОЖЕТЕ ДА ПРЕДПРИЕМЕТЕ ЕДНА СЕРИОЗНА КРАЧКА КЪМ БЕДНОСТТА– ЕВТАНАЗИЯ !

 2. !!! казва

  Да им пикая на еврото, еврогейския съюз и тъй се разпада.

 3. Мариана Сумистката казва

  А МОЖЕ И ДА СЕ ОПИТАТЕ ДА АНГАЖИРАТЕ БОКЛУКА С НЕЩО„ ЗА ДА БЪДЕ НАИСТИНА
  “ ПРОДУКТИВЕН““….

 4. Мариана Сумистката казва

  Най- отвратителния АСОЦИАЛЕН тип БОКЛУЦИ са хора, които не ценят парите, отегчени са до смърт повреме на работата си и търсят начин да унищожат всичко, което не им е удобно.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.