Намериха се: Жан Виденов прегръща Копейкин, правят коалиция „Путин“

16 4 287

Костадин Костадинов – Костя Копейкин, шеф на пропутиновата партия „Възраждане”, обяви официално курс към въоръжена борба за справяне на правителството. Повод за заканите на известния и като Костя Копейкин политик е решението на парламента за предоставяне военно-техническа помощ на Украйна. Това за него бил повод за силова съпротива. В изказване преди самото гласуване Костадинов директно се закани: „Ако парламентът и правителството искат война, ние ще им дадем война”.

Източници на „Уикенд” от партията му разкриха, че думите на Копейкин не са празни приказки. След като стана ясно, че не може да събере повече от 2-3 хиляди човека на митинг в София, дори и с безплатни автобуси роми от цялата страна, кадри на „Възраждане” се готвят за саботажни действия. Хора от партията разкриха, че вече се събират отряди, които да блокират ГКПП Дунав Мост в Русе и летище София, откъдето се изнася оръжие и муниции за Украйна.

Сред нарочените за окупиране цели са и военните заводи в Казанлък и Сопот. Целта е създаване на хаос, сваляне на правителството и нови избори. Посланията са ясни – излизане на България от НАТО и ЕС и сключване на договор за вечна дружба и взаимопомощ с Владимир Путин.

Радикализирането на Копейкин и феновете му съвпада с готвени от Москва провокации у нас и на Балканите, разкриват хора от спецслужбите.

Подготовката за предсрочния вот вече е започнала сред феновете на кремълският диктатор, разказват запознати. За да се гарантира максимален резултат и евентуално участие в следващото правителство заедно с БСП, в плановете на Москва влиза обединение на всички русофилски партийки под лозунга за борба с надигащият глава световен фашизъм.

Водачеството, естествено, ще е на „Възраждане”, около която трябва да се групират и останалите. Заповедта за обединение вече е спусната от Москва, а процесите набират скорост.

Сред активираните е и Жан Виденов, разкриха наши източници. След десетилетия мълчание, бившият премиер, който успя да фалира България, обяви миналото лято завръщането си в политиката. С няколко комунистически и русофилски партийки Виденов създаде коалицията „Лява алтернатива“, която събра около процент от гласовете. Заявките му бяха да създаде и собствена партия с помпозното име „Съюз за чиста и свята република – Лявата алтернатива на България”.

В комитета се включиха и още няколко министри от злощастното му правителство, докарала страната до финансова катастрофа през зимата на 1997 г.. Жан дори започна обиколки из страната, за да събира фенове, но заради набиращата скорост „Възраждане” плановете му са замразени по указания от Москва.

Реклама

След няколкомесечно мълчание Виденов и хората му отново са активирани. В края на април те обявиха създаването на антифашистка коалиция, под мотото „Светът има нужда от мир, а не от фашизъм”. Инициатори са няколко проруски групи като Движение „Че Гевара” и фондация „Безсмъртния полк”, Дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков”, чиито представители са в първите редици при всеки митинг на „Възраждане”.

Наши източници твърдят, че е въпрос на няколко седмици да бъде обявено, че инициаторите се съюзяват с хората на Костя Копейкин. Както обяви още миналото лято, Виденов няма да е в челните редици на новата коалиция. Името му обаче ще бъде мощно ползвано в борбата за привличане на всички носталгици по великият Съветски съюз, които до момента гласуват за БСП.

Зад воденото от Костадин Костадинов антифашистко обединение ще застане и партия „Русофили за възраждане на Отечеството”, която миналата година бе част от предизборната коалиция на Жан Виденов. Неин лидер е обвиненият в шпионаж в полза на Русия бивш депутат от БСП Николай Малинов. В сайта си партията на Малинов вече открито рекламира прояви на колегите от „Възраждане”. Следвайки указанията на Москва, формацията също започва подготовка за избори.

С цел засилване на пропагандата и агитацията, на 30 април в механа край София е свикано и национално съвещание. Наред с Малинов и останалите от ръководството присъстват и администратори на десетки групи във Фейсбук. През тях ежедневно се бълва пропаганда за войната в Украйна и всевъзможни измислици за злите джендъри от гнилия Запад.

Според родните русофили САЩ са нападнали Русия, а не Владимир Путин Украйна. В анонимните Фейсбук групи централно място заемат и проявите на българските фенове на Москва.

След дадените указания за засилване на пропагандата във Фейсбук са сведени и указанията на Москва за създаване на антифашистки фронт с партия „Възраждане”, обясняват запознати.

Както „Уикенд” вече писа, от бъдещата русофилска коалиция е изключена партията на служебния премиер Стефан Янев „Български възход”. Заради неразбирателство кой да води бащината дружина Янев и Костя Копейкин са в обтегнати отношения. Лидерът на „Възраждане” ежедневно обявява Янев за американски агент.

Хората на експремиера от своя страна се подиграват на Костадинов, че има ромска жилка, което той и до момента не е отрекъл. Твърди се, че изключването на Янев е одобрено и от Русия. Това е и причината за дистанцирането на президента Румен Радев от бившият му довереник.

Преди дни по повод учредяването на формацията главният секретар на президента Румен Радев Димитър Стоянов коментира лаконично във Фейсбук: „Новият „възход” се е задал на хоризонта! А не, благодаря!”

16 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  ЕДНА СМЕШКА: Ако канадците знаят, че са англичани и французи, а американците знаят, че са индианци, българите наскоро бяха осениени от дълбокото усещане, че са украинци.

 2. Мариана Сумистката казва

  Екстремизмът култивира у другите особени знания и чувство за величие.

 3. Мариана Сумистката казва

  АЗ НЕ ПОЗНАВАМ по- достоен човек от опълчил се РОБ.

 4. Мариана Сумистката казва

  АКО ЗВЕРСТВАТА СА НАЧИН НА ЖИВОТ„ ОЗНАЧАВА„ ЧЕ ИМА НАЧИН НА ЖИВОТ НАПЪЛНО ПРОТИВОПОЛОЖЕН НА ТЯХ…..

 5. Мариана Сумистката казва

  ДА ВИ КАЖА ОЩЕ ЕДНА СМЕШКА: ТОВА Е ВОЙНА„ А ВЪВ ВОЙНАТА САДИЗМЪТ НА САДИСТА Е ОПРАВДАН….

 6. Мариана Сумистката казва

  Шейсетгодишен човек да тези 35 килограма- това е ГЕНОЦИД срещу българите.

 7. Мариана Сумистката казва

  Шейсетгодишен човек да тежи 35 килограма- това е ГЕНОЦИД срещу българите.

 8. Мариана Сумистката казва

  Боже! Постигнахме МЕЧТИТЕ СИ– няма поколения, които да ни обвинят в САДИЗЪМ, защото всички са САДИСТИ…

 9. Мариана Сумистката казва

  Скоро ще бъде разгледан процесът за най- потресаващите ЧАКРИ, за които човечеството някога е чувало !

 10. Мариана Сумистката казва

  И кажете на УРОДИТЕ ОТ ГЕРБ, че съм житница, а не къщица.

 11. Мариана Сумистката казва

  Там където желая да спя е постелката пред вратата.

 12. Мариана Сумистката казва

  Винаги прикриват престъпленията си! Но това не е нищо…. Аз им дължа още. И какво им дължа??

 13. Мариана Сумистката казва

  Е, случи се ! Да постигнат целта си.

 14. майната казва

  „Възраждане“ на СССР ? Това и руснците не го щат ! Та какво ще възраждат ? Комунизъм, което е равно на национал социализъм ? Русия в момента е най капиталистическата, от всички капиталистически страни ! Копейкинов „нов ред“ с бой и принуда ? Българите тотално изтрещяват, от руската пропаганда !

 15. Хайл казва

  Българска Национал-Комунистическа Партия (БНКП)! Афолф Схикългрубер л.йна да яде! Също и мАнгел Джамбаз!

 16. !!! казва

  Ще се намерят я, след като всички други са меки китки!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.