НСО и ДАНС на нокти: Москва опита да убие Румен Радев?

15 6 688

Версия за готвен атентат срещу президента Румен Радев буквално е взривила НСО и ДАНС. Специалните служби изобщо не изключват възможността катастрофата с кортежа на държавния глава в началото на седмицата да е опит за сплашване или дори по-лошо – опит за елиминирането на президента.

За версията съобщи Lupa.bg. Дни по-късно подобна хипотеза изразиха и хора от обкръжението на Радев, сред които е видният преводач и журналист Мажд Алгафари, както и хора от специалните служби.

По информация на нашите източници лично главният прокурор Иван Гешев щял да се заеме със събирането на следствените материали по инцидента, при който пилотната кола от кортежа на държавния глава бе пометена от внезапно изскочил в насрещното движение тежкотоварен автомобил. Както е известно, инцидентът вкара личния лекар на Радев и един от гардовете в болница в Пловдив на влизане в града, пише „Уикенд“.

Неслучайно, твърдят нашите информатори, катастрофата и разследването на детайлите около нея се поема не от Военно-окръжната прокуратура в Града под тепетата, а от районната, като най-вероятно ще бъде взето „на ръчна” от главната в София.

Най-притеснителното е, че още преди около месец в службите са получени сигнали от партньорски организации, че са възможни провокации срещу премиера Кирил Петков и президента Румен Радев и нивото на защита и при двамата своевременно е било увеличено. Министър-председателят се движи с увеличена охрана, както и държавният глава.

„Колкото и да звучи парадоксално, Русия има изгода от опит за атентат срещу президента. Тъй като той е основен поддръжник на безумната война на Путин срещу Украйна в България, опит за покушение срещу него би било възприето като работа на американците. Това би увеличило драстично популярността му, която и без това е доста висока, така че руското влияние в България ще се засили”, обяснява разузнавач.

Реклама

Някои пък намекват, че Москва давала ясен знак на Радев да използва цялата си власт, за да озапти правителството и по-специално премиера Кирил Петков и вицето Асен Василев, които за първи път в новата българска история се опълчиха яростно на наглото руско поведение спрямо държавата ни.

„В Русия смятат, че тъй като „Продължаваме промяната” е проект, подкрепян и валидиран от Радев, той трябва да носи отговорност за него и да го държи под контрол, който явно вече не може да осъществи”, коментира източникът.

Странната катастрофа с държавния глава идва в момент, в който България е разединена покрай отношението си към войната в Украйна, а Русия не спира да се държи враждебно с държавата ни. Румен Радев неколкократно призова да не се дава оръжие на нападнатата страна и да бъдем по-любезни с обезумелия Путин и пионките му – нищо, че те самите се държат агресивно към България и дори ни врътнаха газовото кранче в нарушение на договора.

Според някои анализатори позицията на Радев може да се дължи и на страх от Русия на чисто лично ниво, както и евентуална зависимост от „голямата мечка”. Публично известно е, че Москва има пръст в избирането му за президент на България през 2017 г. – нещо, за което се похвали лично приближеният до Путин ген. Решетников.

Според запознати с мястото, където стана инцидентът – на Околовръстното шосе в Пловдив в посока Аграрния университет, там ударите са ежедневие и не може да се говори за умишлени действия. „Улей на смъртта” – така наричат пловдивчани отсечката между Асеновградско шосе и центъра на града, още повече след слагането на мантинели в района като част от заданието на ремонта.

Миналата година служебното правителство на Радев спря рехабилитацията, а тогавашният регионален министър Виолета Комитова разпореди проверки, от които стана ясно, че има конструктивни нарушения на проекта – в понеделник за малко да отнемат живота на държавния глава.

Прави впечатление, че тирът, виновен за нея, е собственост на компания, сочена за близка до предишната власт. „ПИМК” е на Илиян Филипов и е един от най-крупните бизнесмени и строители в Града под тепетата, обявяван многократно за ковчежник на ГЕРБ в областта.

15 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  БАСИ НЕУСПЕШНИЯ ИНЦИДЕНТ ( разбирай по ПОДРАЗБИРАНЕ )

 2. Мариана Сумистката казва

  НЯМА ФАШИЗЪМ„ КОЙТО ДА НЕ Е ПРЕТЪРПЯЛ СРИВ ОТ ТЕЖКИТЕ ПОРАЖЕНИЯ НА НАГЛОСТТА.

 3. Мариана Сумистката казва

  ВСЪЩНОСТ “ ВИНЕТУ“ Е “ ПОСЛЕДНИЯТ МОХИКАН““ БОКЛУЦИ !!!

 4. Мариана Сумистката казва

  ИМА ЕДИН ГАНГРЕНЯСАЛ ОТ ВИРУСИ МОЗЪК„ КОЙТО МОЖЕ ДА ВИ УДАРИ МНОГО ЛОШО КАТО СЕ ОСВОБОДИ ОТ ТЯХ !!!

 5. Мариана Сумистката казва

  АЗ ИМАМ ЕДИН ЧАТ ЗА ПУБЛИКУВАНЕ….

 6. Гуда от връо казва

  ЛЕГНАЛА ГЛАДНАТА СВИНЯ В КОЧИНАТА И ЗАСЪНУВАЛА БАБЕРКА ПОД ЗУРЛАТА СИ!

 7. Мариана Сумистката казва

  Очаквайте в следващия епизод: оцелял свидетел на ГЕНОЦИД, който не се самоуби, РАЗКАЗА……

 8. Мариана Сумистката казва

  Епизодът ще се казва “ НЕПРЕГАЗЕНА И НАПУДРЕНА“

 9. Мариана Сумистката казва

  С неугасващ плам копелетата от фашистки отдел за сигурност изпълняват своите “ задължения“.

 10. Мариана Сумистката казва

  Уродливостта, обаче, им пречи да мислят.

 11. Мариана Сумистката казва

  Принципно, аз нямам нищо против да се сдобия с трофеи във вид на скалпове, които биха просветлили отново моя ум и биха възстановили моето психическо равновесие.

 12. !!! казва

  Явно пак Путин им се е изсрал в гащите!

 13. Мариана Сумистката казва

  Така като гледам, благодарение на вашите садистични фашистки методи “ на управление“, виртуално ще се приземите отстрани на Ноевия ковчег.

 14. Дааа казва

  Господа, от сайта, ако има опит, той с извършва от заинтересования, на когото Президента пречи. Това ЦРУ и сащ.

 15. Lucid & Ferrous казва

  Дрън-дрън. Ако Москва иска да убие някого, ще го убие. Виж, едно намигване може да хвърли ,но .. толкоз.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.