Narod.bg разкри: Трима министри влизат в партията на Стефан Янев (ИМЕНАТА)

0 4 535

Трима министри и зам.-министри влизат в новата партия на бившия служебен премиер и редовен военен министър Стефан Янев, научи Narod.bg.

Част от „Български възход” официално ще са бившият министър на регионалното развитие по време на служебните кабинети арх. Даниела Комитова, дясната ръка на Стефан Янев – Ралица Симеонова, която бе негов зам. на отбраната в редовния кабинет на Кирил Петков, и бившият зам.-министър на енергетиката Георги Самандов.

По-рано днес Стефан Янев събра Инициативния комитет на ПП „Български възход” на учредителна сбирка в София, която остана закрита за медиите и обществеността регистрация. На последващата пресконференция официално ще станат ясни председателят на бъдещата формация и заместниците му, както и отговорните по устав органи за управление.

Генералът разкри, че смята да позиционира проекта си в консервативната ниша и подобно на унгарския премиер Виктор Орбан, залага да събере избиратели чрез реториката за семейните ценности и българската идентичност и традиции.

Македонския въпрос в партията на експремиера очевидно ще нищи журналистът и дългогодишен кореспондент на БТА в Сърбия Николай Коев. А изненадата дойде от бившия царски депутат и шеф на БАБХ Пламен Моллов, който застана рамо до рамо с Янев.

Реклама

Данчо Бончев, по прякор Плешивия, който бе съветник на служебния правосъден министър Янаки Стоилов, докато генералът бе премиер, също ще е сред ръководните фактори в „Български възход”.

Ето какво написа късно снощи ген. Стефан Янев по повод учредяването на партията:

Скъпи приятели, Утре, 05.05.2022 г., както съобщих преди няколко дни, ще проведем събрание на Инициативния комитет, по време на което ще приемем учредителната декларация на ПП „Български възход“. През тези няколко дни получих хиляди поздравления, съобщения, обаждания и запитвания относно нашето начинание.

Това изключително много ме радва, но истината е, че едновременно с това осъзнавам и огромната отговорност, която поемам.

Давам си ясна сметка, че очакванията и надеждите на хората са големи. Има осезаема необходимост от поява на нова и автентична политическа формация, която да отчита нагласите и да „чува“ основателните искания на гражданското общество за повече справедливост, повече предвидимост в управлението, за повече отговорност, отчетност, ефективност и спазване на правилата. Всички ние го заслужаваме.Утре поставяме началото. Аз направих своя избор и влизам в тази битка с убеждението, че посоката и целта са ясни – БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД! Нека го постигнем заедно!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.