УДАР! Корумпяга №1 в КАТ Ален Миялков пратил аптекар да подкупи шефа Тенчо Тенев с 10 бона на месец (НОВИ РАЗКРИТИЯ)

3 8 371

Проводникът на корупцията в КАТ Ален Миялков, който хитро избяга в болничен, за да не бъде уволнен дисциплинарно като началник на отдел „Регистрации”, е предлагал по 10 бона на месец на шефа на „Пътна полиция” комисар Тенчо Тенев през посредник – аптекар.

Източник, запознат с далаверите в КАТ, които Тенчо Тенев пресече и с това си заслужи омразата и отмъщението на автомафията, получил неприличното предложение от Миялков през него посредник, собственик на аптека, в Асеновград.

Именно тук през май 2021-а, където работеше като началник на „Охранителна полиция”, Тенев бе арестуван по скалъпен донос.

Според нашите източници след като шефът на КАТ отказал мръсните пари, Ален Миялков поръчал калната атака срещу комисаря с разлепяне на плакати малко преди Тенчо Тенев публично да оповести какви безобразия са се вършели в столичната дирекция през последните години.

Иде реч за далавери, нанесли щета на бюджета от над 1 милиона лева, като се очаква сумата да набъбне още след края на проверката!

Последната информация около атаката срещу началника на софийската „Пътна полиция” е, че Миялков опитал да изнуди Тенчо Тенев с фалшиви интимни компромати.

След като не пробил по нито един от вариантите и предвид започнатото и огласено в медиите разследване, Ален Миялков се скатал в болничен, при завръщането от който ще изхвърчи на секундата от системата на КАТ.

Вече писахме, че при предишното ръководство на КАТ Миялков се почувствал толкова недосегаем, че при встъпването на Тенчо Тенев като шеф на КАТ през октомври 2021 г. опитал през посредник да му предложи 10 000 лв. „бонус” всеки месец, ако го остави началник на регистрациите.

Тенев, обаче, зад когото застанаха над 300 служители на МВР срещу опитите да бъде дискредитиран, отказал и поискал да уволни дисциплинарно Ален Миялков от КАТ.

Тарикатът, обаче, предвидливо излязъл в болничен и така отложил чегъртането до връщането си на работа.

Като отмъщение тарикатът, останал без далаверата за стотици хиляди на година, поръчал и платил нескопосаната акция с разлепяне на плакати срещу шефа на „Пътна полиция” отпреди дни.

Източникът на подчерта, че по искане на Тенчо Тенев е направена ревизия на отдел „Регистрации” в КАТ, от която само за последните две години излезли наяве следните далавери:

Първата схема

Ален Миялков и свитата му са пререгистрирали около 200 камиона като „специализирани автомобили”. Врътката е, че за влекач се плаща 4900 лева застраховка на година, докато за специализирания автомобил – между 900 и 1500 лева. Близо 3 бона щета за бюджета само от тази измама, говорим за около 200 случая, т.е., 600 000 лева.

Освен това пътният данък за „специализиран” е в пъти по-малък от този на влекач – за първите е от 60 до 300 лева, а за камионите – от 500 до 1500 лв.

Реклама

В определени случаи дори се спестява от винетка, разкри информаторът на Narod.bg.

Ален и неговата банда корумпирани катаджии стоят зад грандиозната престъпна схема с подмяната на регистрациите на 200 камиона, за което са получили подкуп между 500 и 1500 лева. Бизнесмен с един-два влекача плаща по 1500, хитрецът с повече камиони получава „отстъпка”…

Втората схема

Скъпи автомобили от провинцията с цени от 100 до 200 хиляди лева, претърпели „тотал щета” според застрахователя, са били отново регистрирани и пускани в движение.

Законът казва, че при изплатена тотал щета, автомобилът се бракува и няма как да се върне отново на пътя, независимо дали може да се отремонтира. На практика, обаче, автомобили, които светят в червено в системата на КАТ като бракувани заради тотал щета, са били регистрирани от Миялков и сие в разрез със закона.

Третата схема

Екипът на комисар Тенчо Тенев разкри още, че служители на центъра за обработка на нарушенията към „Пътна полиция” използвали профилите си в системата, за да прехвърлят в папка „платени” онези снимки, за които се дължи плащане.

Оказа се, че в Единния център за обработка на нарушенията на дирекция на полицията около 1000 клипа за превишена скорост са „изчистени”, като са обявени за негодни за налагане на санкция или пък са премествани в папката, в която стоят записите с вече платени глоби.

Така държавата е загубила нови 500 000 лева от глоби. Пред медиите Тенев посочи, че в сектора работят около 50 души, като външен човек няма достъп до тях и компютрите, на които става обработката на клиповете.

Четвърта схема

Друга престъпна схема, осветлена от Тенчо Тенев, била да се спестява отнемането на книжките на шофьори, карали с повече от 50 км над ограничението в населени места. В столичната „Пътна полиция” също са открити нарушения, добави заместник началникът на дирекцията Радослав Начев.

Една от порочните практики е пререгистрацията товарни камиони в специални автомобили, за да се пестят такси.

Пета схема

Пета далавера в КАТ е с издаването на фалшиви шофьорски книжки. Домакинът, например, идвал на работа още в 5 ч. призори, отварял компютъра и издавал менте документите, за които получавал от 3000 лв. до 3000 евро.

Източник: Alarma.bg

3 Коментара
  1. Со керез казва

    Mа-ЛЕЙ, че и Ален, че и Миялвков! От къде ги намирате тия човекоподобни бе!? От островите в Южна Индия ли, или направо ги сваляте от дърветата?

  2. !!! казва

    Давай, Марианче, феновете ти ставаме все по-вече!

  3. […] УДАР! Корумпяга №1 в КАТ Ален Миялков пратил аптекар да… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.