Призив на Narod.bg: Асен Василев да изиска 2 МИЛИАРДА лева глоба от „Лукойл” (СХЕМАТА)

3 2 047

Narod.bg призовава министъра на финансите Асен Василев да наложи и изиска да бъде платена рекордна глоба от 2 МИЛИАРДА лева от руския монополист „Лукойл”.

Не е тайна, че нефтеният гигант изнася приходите от рафинерията в България на стойност 5-6 милиарда лева годишно, без да плати и стотинка данък, което е драстично погазване на законодателството и се наказва с финансова санкция.

СХЕМАТА

„Лукой Нефтохим Бургас” АД е собственост на ПАО „Лукойл Руска Федерация” АД, в която съсобственик е Руската федерация със златна акция. Монополистът отчита фиктивна загуба и не плаща и 1 ст. данък в България.

ОТКАКТО Е РУСКА СОБСТВЕНОСТ. Въпреки декларираните приходи от по 5 – 6 МИЛИАРДА ЛЕВА годишно.

Схемата е проста: „Лукойл” пренася печалбата в офшорката си „Литаско”, за която декларира, че са свързани лица. „Литаско” е дъщерна фирма на „Лукойл”, която е неин изключителен търговски представител за международния пазар.

Фирмата посредник „Литаско” купува от руския „Лукойл” суров петрол и го продава на рафинерията в България. Зад трите фирми на практика стои един собственик. Целта на посредника е да купи евтино и да продаде скъпо.

Реклама

Разликата отива в „Литаско“, която е регистрирана в Швейцария, където има много нисък данък печалба и има възможности в законодателството, които позволяват тази печалба да не се облага и да отива директно в Русия. По този начин печалбата остава в Русия.

Цялата суровина по документи се доставя само от „Литаско” през пристанище в Сицилия, като цената към рафинерията се завишава все едно че суровината се внася оттам.

Обратно – над 50 % от готовите горива се изнасят само по документи през същата офшорка, като им се занижава цената до офшорката, а тя продава на пазарни цени.

Така тук изкуствено се получава счетоводна загуба, а в офшорката – огромна печалба, която се пренася в Русия, освободена от данъци.

Това е скрито разпределение на печалба между свързани лица, забранено от закона. Глобата е 20 на сто от сумата, представляваща скрито разпределение на печалба. Сумата е над 2 МИЛИАРДА ЛЕВА ГЛОБА за периода на данъчна давност.

Не е ясно дали министър Василев се опита миналото лято да ги спести на руската фирма, но тази година може и трябва да си ги вземе с лихвите!

3 Коментара
  1. Мариана Сумистката казва

    Интересен факт: Защо в арабския свят държат устите на жените покрити с фередже? Отговор: За да не им се повръща от ГНУСАРИ.

  2. Мариана Сумистката казва

    МАМАТА НА ХАКЕРА ГО НАУЧИЛА: “ СИНЕ„ КОГАТО СЕ НАУЧИЩ ДА ЗАДЪРЖАШ КРЪГЛОТО БУТОНЧЕ НА ЕКРАНА НАСТРАНИ„ ТАКА ЧЕ ТОЗИ„ КОЙТО ГО ИЗПОЛЗВА ДА НЕ МОЖЕ ДА ГО ПРЕМЕСТИ НА МЯСТОТО МУ„ ЗНАЧИ СИ ЧОВЕК !!!

  3. Мариана Сумистката казва

    Да правиш ОРГИИ, за да се почувстваш във Вечния Рим е като да отидеш в Сибир и да очакваш да видиш ПАЛМИ….

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.