СЛУЧИ СЕ! Бойко Рашков вдига заплатите в МВР

5 2 691

Месечните възнаграждения на служителите в МВР ще се увеличат след актуализацията на бюджета през юли. Това обеща вътрешният министър Бойко Рашков след работната среща със синдикатите.

„Имаме уверение от вицепремиера и министър на финансите, че към момента на актуализация ще бъдат увеличени възнагражденията на служителите в МВР. Ако имаме актуализиран Държавен бюджет, приет в парламента, ще имаме законовата основа за увеличаването им“, заяви той.

Рашков каза още, че има нужда от усъвършенстване в структурите на МВР и оптимизация на кадрите, но подчерта, че не се предвижда закриване на Областни дирекции на МВР в страната. „Ще направим МВР много по-адекватна структура, без това да тежи на данъкоплатците“, категоричен бе министърът.

Реклама

По негови думи се „стабилиза идеята“ противопожарната служба да стане самостоятелна държавна агенция към Министерския съвет. „Искаме тази служба така да бъде окомплектована кадрово и технически, че тя напълно да отговори на очакванията на нашето общество”, добави Бойко Рашков.

Медицинският институт на МВР ще остане към силовото ведомство, въпреки идеите тя да премине към Министерството на здравеопазването. Предложението за това срещнало съпротива от служителите в МВР, които са категорично за оставането на лечебното заведение в сегашното му състояние.

„Синдикатите поеха ангажимент в 2-седмичен срок да направят предложения във връзка със структурните промени, които искаме да направим. Започнали сме промени в централната част на Министерството на вътрешните работи“, съобщи Рашков.

По-рано синдикатите на служителите в МВР обявиха, че подновяват националните протести. Те целят увеличение на възнагражденията, които получават работещите във ведомството, с 25%. Очакванията са увеличението да влезе в сила от началото на месец юли, когато ще се актуализира Държавният бюджет.

5 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  Да живеят ХАКЕРИТЕ и все така да им вдигате заплатите!

 2. Мариана Сумистката казва

  Обърках се , де… И все така да вдигате заплатите на полицаи, министри и други, които работят за ХАКЕРИТЕ. С една дума, да вдигате СВОИТЕ заплати. И нека ФАШИЗМЪТ троши своите жертви!

 3. Мариана Сумистката казва
 4. Мариана Сумистката казва

  АЗ ИМАМ ЕДИН МНОГО ГОРЕЩ ЧАЙ/ Т ЗА ПУБЛИКУВАНЕ !!!

 5. Мариана Сумистката казва

  Аз сънувам НЕБЕ казва:

  “ Борисов, не искаш, защото, който и да дойде на власт, не може да направи нищо…Войната управлява света в момента.А ти си свикнал само да си крадеш, за другото да се оправят балъците, а ти ще ги плюеш и саботираш…..Може да няма за теб затвор, но няма и власт.Влизат милиарди, а ти си далеч.Направо не искам да съм на твое място.Сънуваш ги всяка вечер.Познавам някои чиновници от хранилката на Герб, няма доказателства, но има къщи за милиони.С една заплата?Крадци!! „

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.