Разследване на Narod.bg: Зад престъпленията в КАТ надничат Христо Терзийски и Младен Маринов, как се пестят 700 бона от глоби?

0 4 476

Разследване на Narod.bg показа пътя на корупционните пари в КАТ при схемата с триене на глоби на „наши хора”. С помощта на МВР източник разкрихме, че стотици нарушения на пътя, които трябвало да вкарат над 700 000 лева в хазната, са били незаконно анулирани от корумпирани служители в КАТ, докато шеф е Звезделин Колев.

Последно Колев е началник на сектор „Охранителна полиция” към Четвърто РПУ-София. Журналистическо разследване показа, че полицаят се радва на необяснимо финансовото благополучие – живее в лукс, притежава няколко апетитни имота и шофира скъпи автомобили с шофьорска книжка, придобита по незаконен според разследващите начин.

Заради разкритията гл. инспектор Звезделин Колев вече подаде заявление за напускане и излезе в отпуск.

В момента Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР проверява дали шофьорската му книжка е придобита по законен начин.

Реклама

Любопитно е, че кариерата му расте стремглаво след 2016-а година, когато го повишават и става зам.-началник „Пътна полиция” в СДВР. През 2019-а за два месеца е началник на отдел „Охранителна полиция” в ГДНП. След това до юли 2021 г. е началник отдел „Пътна полиция” в ГДНП. От миналата година Колев е началник сектор „Охранителна полиция” в 4 РПУ.

Именно по негово време в КАТ са били изтрити санкции за нарушения за над 700 000 лева. Такава мащабна схема, обаче, няма как да бъде развита без знанието и платената подкрепа на висшестоящите началници.

Според брилянтния източник на Narod.bg разкритата от комисар Тенчо Тенев грандиозна далавера води до любимия милиционер на ГЕРБ Христо Терзийски, който по време на престъпленията е началник на Главна дирекция „Национална полиция“, част от която е „Пътна полиция“, и дори по-нагоре – до шофьора на боса от ВИС Мето Илиенски – тогавашния МВР шеф Младен Маринов.

Информаторът на Narod.bg е категоричен, че толкова мащабна схема за триене на глоби няма как да мине само с мълчаливото одобрение на прекия шеф Звезделин Колев без знанието на висшето ръководство в лицето на Терзийски и Маринов, между другото – в момента депутати от ГЕРБ…

Затова и не е учудващо, че немалка част от анулираните глоби са на бизнесмени от приятелския кръг на Христо Терзийски и Младен Маринов, т.е., от обръча на ГЕРБ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.